23 Nisan'da İstanbul'da gerçekleşen çevre illerde de hsisedilen 6,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Büyük İstanbul depreminin beklendiği İstanbul'da bu sarsıntı büyük korku ve paniğe yol açtı. Gün içinde ve sonraki günlerde artçı sarsıntıları gerçekleşen depremde can ve mal kaybı yaşanmazken bazı binalarda ise hasar oluştuğu öğrenildi.
AFAD ve Kandilli Rasathanesi olası gelişmeleri yakından takip etmeye devam ederken uzmanlar konuya ilişkin açıklamalar yaparak vatandaşları uyardı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum dün yaptığı açıklamasında 18074 binanın incelendiğini ve 1640 yapının az hasarlı olduğunu tespit ettiklerini duyurdu.

En İyi Haberler'den Ayşe Memiş Çimen'in haberine göre, tüm bu gelişmeler yaşanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Nisan'da açılışını yaptığı Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin de hasarlı olduğu öne sürüldü.
İddiaları destekleyen görüntüler sosyal mecralarda paylaşıldı. Görüntülerde binalarda derin çatlakların olduğu görüldü.

Daha önce hastanenin 193 izolatörlü, 415 yataklı, 8 ameliyathanesi olduğu söylenmişti.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ise hastaneyle ilgili "İzolatörler dediğimiz hastanenin depremde hiçbir etkiye maruz kalmadan hizmetini devam ettirebilecek bir yapısı var. İzolatör dediğimiz deprem esnasında dahi sağlık hizmetinin aksatılmadan sunulacağı aynı zamanda burada hizmet veren arkadaşlarımızın, meslektaşlarımızın, hastalarımızın da depremin o psikolojik etkisini hissetmeyeceği şekilde 80 cm hareket edebilen izolatör dediğimiz esnek yaylar var. " ifadelerini kullanmıştı.


Fatih Altaylı, Ekrem İmamoğlu’nun yüreğini yakan soruyu açıkladı29 izlenme
Binlerce Afgan vatandaş yapılmış: Vatandaş yapılan Afgan’ın 2 karısını da eş olarak kayda geçirdiler!47 izlenme
Mahkemeye gönderildi! Özel hastane çetesi üyeleri için 582 yıla kadar hapis cezası talebi40 izlenme
AKP’li belediyenin 11,5 milyon TL harcadığı bina kaderine terk edildi!54 izlenme
Elazığ depremini iki ay önceden bilen uzmandan yeni açıklama188 izlenme
Twitter, Pelikancıların hesabını askıya aldı!62 izlenme
Gökçek'e bir şok daha! 8 yolsuzluk dosyası savcılığa gönderildi!109 izlenme
Ekonomideki yalanlara artık kimse inanmıyor! TÜSİAD Başkanı da acı gerçeği söyledi53 izlenme
İsmail Küçükkaya, Sedat Peker'le ilgili duyumlarını anlattı 'Konuşmak istiyor. Kılıçdaroğlu'na aktarmışlar, ben bununla ilgileneceğim, gerekirse oraya birini yollayacağım demiş'
Gri pasaportla insan kaçırma haberleriyle gündeme gelmişti: AKP'den tekrar aday gösterildi
Düşük maaşı 'emeklilerin uzun yaşamasına' bağlayan SGK Başkanı görevden alındı
Sedat Peker'in ifşa ettiği kirli ilişkiler ağında gözlerden kaçan detay!