Gazeteci Barış Terkoğlu, kara para aklamak, yasa dışı bahis ve vergi kaçakçılığı suçlarından tutuklu yargılanan DilanEngin Polat çiftinin davasında savcı olarak görev yaparken Erzurum'a sürüldükten sonra emekli olan savcı Gökalp Kökçü ile ilgili yeni bir gelişmeyi bildirdi.
Sosyla medya hesabından paylaşım yapan Terkoğlu, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından hakkında birden fazla soruşturma açılan Kökçü'nün telefon, bilgisayar, tablet gibi dijital eşyalarına el konulduğunu belirtti. Terkoğlu, Kökçü hakkındaki soruşturmalardan birinin sızıntı iddialarıyla ilgili olduğuna dikkat çekti.
Terkoğlu, şunları kaydetti:
"Dilan Polat dosyasıyla son dönemde sıkça gündeme gelen ve hakkındaki haberlerin ardından emekli olan savcı G.K ile ilgili olarak kritik bir gelişme yaşandı. Savcı G.K. hakkında birden fazla HSK soruşturması açılmıştı. HSK kaynaklarının verdiği bilgiye göre, soruşturma kapsamında savcı G.K.’nın telefon, bilgisayar, tablet gibi dijital materyallerine incelenmek üzere pazartesi günü el konuldu. G.K. hakkındaki soruşturmalardan biri sızıntı iddialarıyla ilgiliydi"
KRT
Milli Eğitim Bakanlığı Maarif Vakfı’na çalıştı: 2023 bütçesinden 3,5 milyar lira kaynak!63 izlenme
Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği'nden 'fesih' kararına tepki: Tek kabulümüz hesap günüdür41 izlenme
İmamoğlu önde, seçimin kaderini kararsızlar belirleyecek: İşte sonuçlar...36 izlenme
AKP çocuklar üzerinden oy hesabı yapıyor! İşte AKP'nin açtığı anaokulu ve kreşler25 izlenme
Cuma hutbesinde yine Atatürk yok!163 izlenme
Narin’in ölümüne ilişkin yeni kamera görüntüleri ortaya çıktı!61 izlenme
İmamlar okullarda görevlendirilmişti, eğitimde bir skandal daha: Okul salununda Cuma namazı60 izlenme
FATİH Projesi de hüsranla sonuçlandı: Kamuya yükü 2 milyar!108 izlenme
Kadınları et olarak gören Halil Konakçı Celal Şengör’ü hedef aldı “Dışkımı yiyorum diyen o herif çocukları ateist yapıyor”
Eski AKP'li vekile milyonlarca liralık 'İlave İşler' ihalesi!
Özgür Özel, küfeyi sırtladı: "Taşıyamayan bırakacak. Taşıyanlar gelecek"
'Tamer Karadağlı, müdür olarak atandığı Devlet Tiyatroları sınavında başarısız oldu'