AKP iktidarı sağlık sistemini özelleştirerek denetimsiz ve rant alanına çevirdiği Yenidoğan Çetesi davasının ilk duruşmasında ortaya çıktı.
İstanbul ve Tekirdağ'da 12 bebeğin SGK'dan günlük 8 bin lira kazanmak için öldürüldüğü gerekçesiyle başlatılan Yenidoğan Çetesi soruşturmasında 22'si tutuklu 47 sanık hakim karşısına çıktı.
Hakim karşısına çıkan sanıklar daha fazla para kazanmak uğruna bebek başına yaptıkları para pazarlıklarını, 112 acil servis sisteminin nasıl manipüle edilerek kendi istekleri doğrultusunda kullanıldığını hatta Şehir Hastanelerindeki doğum oranlarının bile nasıl takip edilip hasta sevki sağlandığını tek tek itiraf ettiler.
Soruşturma kapsamında 1'i Çorlu'da 9'u İstanbul'da olmak üzere 10 hastane kapatıldı. Kapatılan hastanelerden biri eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun sahibi olduğu Avcılar Hospital...
"HASTANE SAHİPLERİNİN HABERİ VAR"
Çete'nin elebaşı olmak suçlamasıyla yargılanan doktor Fırat Sarı ilk duruşmanın 6'ncı gününde savunma yaptı. Sarı savunmasında özel hastane sahiplerinin yoğunbakım ünitelerinin dolması için kendisine baskı yaptığını, SGK'dan para kazanmak için 112 sistemini nasıl manipüle ettiklerinden haberdar olduklarını itiraf etti.
Davanın savcısı sarıya, "Para karşılığında bebeklerin getirildiğinden hastane sahiplerinin haberi var mıydı? Sen zaten kabul ettin bunu. Net cevap ver" diye sordu. Sarı ise bu soruya başta, "Hastane sahiplerinin haberi vardır" diye yanıt verdi.
Savcı bunun üzerine, "Vardır mı, vardı mı?" diye soruyu tekrarladı. Sarı ise tekrar verdiği cevapta "Vardı" dedi.
Sarı kurduğu Medisense Sağlık Hizmetleri şirketiyle pek çok hastanenin yoğun bakım ünitesinin de işletmesini aldı. Buralarda kendi elemanlarını çalıştırdığını ve bu elemanlara bebekler üzerinden SGK'dan fazla para alabilmek için motivasyon parası ödediğini itiraf etti. Duruşmada yer alan avukat Burak Mengü Sarı'ya "Peki, çalışanlarınıza prim ödediğinizi hastane sahiplerine söylediniz mi?" diye sordu sarı başta bu soruya "Hayır" yanıtını verdi.
Cevabın ardından duruşmanın savcısı araya girerek, "Çelişkiyi gidermek için tekrar soruyorum. Hastane sahiplerinin veya yöneticilerinin para karşılığı bebek yönlendirdiğinden haberi var mıydı? Az önce "vardı" dediniz" diye soruyu tekrarladı. Sarı ise savcıya, "Evet vardı, az önceki hayır cevabını isim isim olarak kastettim. Hastane isim isim bilmiyordu, ama durumu biliyordu" yanıtını verdi.
ESKİ BAKAN YARGILANACAK MI?
Davada kapatılan hastanelerden biri de eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun sahibi olduğu Avcılar Hospital. Sarı'nın verdiği ifadeler doğrultusunda eski Bakan Müezzinoğlu ve diğer hastane sahiplerinin yargılanıp yargılanmayacağı bilinmiyor.
Tele1
Hem doğudan hem güneyden akın akın geliyorlar! Görüntülerin tamamı bu hafta çekildi46 izlenme
Lincoln uçak gemisi vuruldu mu? İran ve ABD'den açıklama...15 izlenme
CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer 'Cevap verilmediği için 1.5 milyon grip aşısı başka ülke tarafından satın alınmış!'97 izlenme
Antalya alev alev: Perge Antik Kenti felaketten döndü Gazipaşa'daki yangın sürüyor25 izlenme
Bir alkol grubuna daha dev zam! Votka, viski, tekila, cin…118 izlenme
İndirimli corona virüsü kuyruğu!76 izlenme
Erdoğan’ın görevden aldığı Merkez Bankası yöneticisinden çağrı! "Bu irrasyonel deneyi terk edin"52 izlenme
Türkiye’nin de aldığı Çin aşısı için mutasyon raporu: Yeterli antikor sağlamıyor82 izlenme
İşçilerin oy kullanmasına engel olacaklar!
Tarihçi Sinan Meydan'dan “Tek parti iktidarında Kuran-ı Kerim okumak yasaktı” diyen Soylu’ya tarih dersi
İran gazı kesti, elektrik fiyatı uçtu!
CHP'den olay yaratan 'Başkanlık' videosu ! Necmettin Erbakan ve Alparslan Türkeş 'Başkanlık' hakkında daha önce bakın neler söylemiş !