Gerçek Gündem'de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gündemde yer alan konulara ilişkin olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Geçtiğimiz cumartesi yeni tip koronavirüse (Kovid19) yakalandığı duyurulan ve dün PCR testinin negatif çıkmasıyla izolasyon süresi sona eren Erdoğan, bu süreçte aşının faydasını gördüğünü söyledi.
"Çok çok rahat atlattım. Tabii ki bunda aşının faydası muhakkak oldu. Ben 2 Sinovac, 3 de Biontech oldum" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:
"Ne kırgınlık, ne bitkinlik öyle bir şey olmadı. Ankara'da arkadaşlarımla olamadım ama, sürekli video konferansla da olsa sürekli irtibattaydık."
Cumhurbaşkanı, eşi Emine Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili de "Benden bir gün sonra başladı ama henüz atlatamadı. Şu anda da tüm tedbirleri devam ediyor. Rahatsızlığını dua ediyorum ki pazartesi gününe kadar atlatır, çünkü yolculuğa beraber çıkmamız gerekiyor. O beni bırakmaz" diye konuştu.
Muhalefetin fahiş doğalgaz ve elektrik zamlarına ilişkin tepkisini 'spekülatif' bulduğunu söyleyen Erdoğan, "Muhalefetin anlattığı, yaygara kopardığı gibi durum söz konusu değil. Biz şu anda vatandaşımızı rahatlatabilmek için elimizden gelen her türlü gayreti yaptık, uyguladık" dedi.
Erdoğan, şunları söyledi:
"Muhalefetin spekülatif, elektrik ve doğalgaz konusundaki gayretlerini de boşa çıkarmak gerekiyor. Muhalefetin yaygarasını kopardığı gibi bir durum söz konusu değil. Batıda şu anda elektrik fiyatları doğalgaz fiyatları nerelerde bizde ise biz vatandaşımızı rahatlatabilmek için elimizden gelen her türlü indirimi uyguladık ve uygulamaya devam ediyoruz. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyeceğiz."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'düşük faiz' ısrarı ve hükümetin bu doğrultuda attığı adımlar, döviz kurlarında ralliye neden oldu. Merkez Bankası'nın faiz indirimi serisine başladığı eylülde 8,30 seviyelerinde bulunan dolar/TL, aralık ayına gelindiğinde 18'e kadar yükseldi.
Bu süreçte her alanda, 'maliyet artışı' gerekçesiyle peş peşe zamlar yapıldı. 20 Aralık'ta Türk lirasındaki değer kaybını durdurmak adına kur korumalı TL mevduat desteği devreye sokulması doları 1314 lira dolaylarına kadar geriletti. Ancak yapılan zamlar geri alınmadı.
Tüm bunların üstüne yeni yılla birlikte doğalgaza yüze 25, elektriğe ise yüzde 50 zam geldi. Elektrikte 150 kilovatsaatin üzerindeki kullanımlarda ise fiyatlandırma yüzde 125 arttı.
Mağduriyeti gidereceği belirtilen tarife değişikliğinin faturalara yansıması sadece 42 TL olarak hesaplanıyor.
Yöneylem Araştırma Direktörü Derya Kömürcü, son anketi açıkladı: 'Fark korunuyor'29 izlenme
Edip Akbayram'ın ailesiyle son görüntüleri ortaya çıktı27 izlenme
Tahıl yüklü 4 gemi daha Ukrayna'dan ayrıldı29 izlenme
Böylesi görülmedi! AKP'li belediye başkanı muhtarlara kendi resmini hediye etti!63 izlenme
Tank Palet Fabrikası'nın Katar'a satılmasını eleştiren CHP'li Başarır'a soruşturma açıldı!92 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan yapay zekâ destekli 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı10 izlenme
Tarihçi Sinan Meydan: Adını anmak istemeyenler tarihi gerçeği saptırıyor141 izlenme
Ümit Özdağ'dan Gürsel Tekin'e 'Epözdemir' sorusu: "Masanın ucundaki avukatı casusluk ile suçlayıp avukatı masaya davet eden kişiyi kayyım olarak atıyorsanız ben size sorarım: Ne yapıyorsunuz?"11 izlenme
Bu da oldu: Vakıflar, İBB’ye “meydanı işgal ettin” cezası kesti!
Fatih Terim'den rezalet ! Damatlarıyla mekân bastı, dayağı yiyince koşarak kaçtı !
Ekrem İmamoğlu Erdoğan'a sert çıktı: "Bu zihniyet, ülkenin başından gitmeli"
İran'ın "Gerçek Vaat" operasyonu ABD'nin uykularını kaçırdı: İsrail'i yok etmeye çalıştılar