Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre İstanbul’un Silivri ilçesindeki 172 bin metrekarelik alan Maxicells İlaç Sanayii A.Ş.’ye ‘münferit yatırım yeri’ olarak tahsis edildi. 10 milyon TL sermayeli şirket, hükümete yakın iş insanı Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’a ait.
Karar Resmi Gazete’de şöyle yayımlandı: İstanbul ili, Silivri ilçesinde bulunan ve ekli haritada sınırları gösterilen alan, Maxicells İlaç Sanayi Anonim Şirketine münferit yatırım yeri olarak tahsis edilmiştir. Söz konusu yatırımcı tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğü hesabına yatırılacak tutar, sabit yatırım tutarının binde biri olarak belirlenmiştir.

Murat Sancak 2017 yılında; SGK, Sağlık Bakanlığı ve Kızılay’la ‘plazmadan yerli ilaç üretme tesisi kurmak’ için protokol imzalamıştı. Maxicells tarafından hazırlatılan proje tanıtım dosyasında Silivri’deki araziye inşa edilecek fabrikanın maliyetinin 4.7 milyar TL’yi bulacağı ifade edilmişti.
ÜÇ YIL BOYUNCA TEK ÇİVİ ÇAKILMADI
Söz konusu ihale kapsamında Türkiye'de beş kan toplama merkezi kurulması gerekirken üç yıllık süre zarfında ne bir tek toplama merkezi için çakılmamıştı. Aynı firmanın; Avrupa'dan Türkiye'ye bir yıldan az kullanım ömrü olan kan ürünü sokulmasının yasak olmasına karşın; proje kapsamında kullanım ömrü üç ay olan ürünleri ithal ettiği ortaya çıkmıştı.
Şirket 21 Ekim 2020 tarihinde ‘plazma ürünleri elde edilmesi projesi’ kapsamında ‘kan fransinasyonları, bağışıklık sağlayan ürünler ve ilaç üretim tesisi’ için ÇED süreci başlattığını açıklamıştı.
Sokak röportajında vatandaş isyan etti! “"Yüksek ölüm riski olan kanser hastam var, kan yok"58 izlenme
4 günlük sokağa çıkma yasağında açık olacak yerler108 izlenme
Tarım Kredi Genel Müdürünün dudak uçuklatan maaşı ortaya çıktı: Araya 'hatırlı kişiler' girdi29 izlenme
AKP milletvekilinden çirkin paylaşım!232 izlenme
Türkiye'de bu da oldu! Kaşar peyniri 'çalınmasın' diye böyle satılmaya başlandı63 izlenme
Sağlık Bakanlığı'nın milyonlarca liralık ihaleleri bakın kimlere gitti?102 izlenme
AKP’den CHP’ye geçen Sancaktepe Belediyesi'nin "şatafatlı" lüks makam katı ve odaları! "Milletin parasıyla kendilerine saltanat düzeni kurmuşlar"131 izlenme
İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine tepki yağdı!83 izlenme
İliç'te maden işçileri ve yakınları konuştu: "301 madenci öldü ne oldu? Adam tekme yedi. Böyle benim gibi konuşuyor diye tekme yedi, belki ben de şimdi tekme yiyeceğim"
Fatih Altaylı'dan, İkbal Gürpınar'ın "15 Temmuz'u Suriyeliler sayesinde kazandık" sözlerine tepki: "260 şehidimizin arasında niye 1 tane Suriyeli yok?"
Yabancı fenomen paylaştı: “Türkiye’de sokakta şortla gezmek"
Rusya’nın Ukrayna’nın Harkov kentine düzenlediği saldırılar devam ediyor! 5 sivil hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı!