Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile halen görev yapan Kalkınma Kurulu üyelerinin tamamının görev süreleri sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı 5308 sayılı Karar ile 2017 tarihli ilgili Bakanlar Kurulu kararı yürürlükten kaldırıldı. Değişiklikler, bugün yayınlanan “Kalkınma Ajansları Kalkınma Kurullarına Temsilci Gönderecek Kurum ve Kuruluların Belirlenmesi Hakkında Karar” ile yapıldı.
Sadece tek ilden oluşan Kalkınma Ajansları için geçerli olan düzenleme kapsamında, Kalkınma Kurulu üye sayıları 26’dan 50’ye çıkarıldı. Yedek üye sayısı da 4’ten 25’e yükseltildi. İTO ve İSO ile birlikte İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği de üye listesinden çıkarılan kuruluşlardan oldu.
Yeni üye olarak İstanbul listesine; Türk Kültürüne Hizmet Vakfı, Boğaziçi Üniversitesi, Dünya Etnospor Konfederasyonu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Tasarım Vakfı, Bağcılar, Beyoğlu, Sarıyer ve Esenler belediyeleri girdi.
Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanlığını, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan yürütüyor.
Ankara ve İzmir Kalkınma Ajansları Kalkınma Kurulu üye sayıları artırılırken, daha önce üye gönderen bazı kurumlar da listeden çıkarıldı. Ankara’da listeye giren organize sanayi bölgesi (OSB) sayısı arttırıldı. Ankara Sanayi Odası 1, 23’üncü OSB’ler, Yenimahalle ve Ayaş Belediyeleri üye listesine girerken, Kahramankazan ve Gölbaşı Belediyeleri listeden çıkarıldı. İzmir Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu üyeliğinden İzmir Ticaret Odası çıkarılırken, Kızılay İzmir Şubesi, Birlik Vakfı İzmir Şubesi, Bayındır, Kınık ve Kiraz Belediyeleri üye listesine dahil edildi.
halktv.com.tr
‘Her gün bir tank-palet fabrikası kadar faiz ödüyoruz’95 izlenme
ABD-İsrail ve İran savaşında 23'ncü gün: Trump ve İran'dan peş peşe Hürmüz tehditleri!14 izlenme
Cumhur İttifakı'nda o kriz derinleşiyor... MHP'li vekilden sert sözler!89 izlenme
'Olası nükleer patlamada az kişi ölsün diye Sinop seçildi!'240 izlenme
Atatürk'ün çok özel görüntüleri büyük beğeni topladı !101 izlenme
Kuzey Kore’de covid-19 paniği44 izlenme
İktidar geri adım attı! Evlenen kadınlar kendi soyadlarını kullanabilecek19 izlenme
Yarın başlıyor! İşte ayçiçek yağına gelen zammın listesi!72 izlenme
Kocaeli Valisi ve Belediye Başkanı taziye alanından kovuldu: "Hesap vermeniz lazım!"
İflas eden kripto para borsası FTX'in ceosu, 10 milyar doları kendi şirketine yönlendirdiği ortaya çıktı
Kılıçdaroğlu’na 'Aklı kıt' diyen İBB yöneticisi görevden alındı!
Saray'a göre mezunlar 6 ayda iş buluyor!