Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz gün yapılan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamda, Osmangazi Köprüsü ile İzmirİstanbul Otoyolu'ndan 140 milyon lira kazanç elde edildiğini açıklamıştı. Ancak, Erdoğan'ın 140 milyon kazanç sağlandı dediği köprü için şirkete 346 milyon lira ödecenek.
CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, Erdoğan'ın aksine Osmangazi Köprüsü’nde 516 Temmuz tarihleri arasında garanti edilen araç sayıları için hazineden şirkete 346 milyon 723 bin 200 TL garanti ödemesi yapıldığını öne sürdü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmirİstanbul Otoyolu kapsamında İzmit Körfezine yapılan ve 30 Haziran 2016 tarihinde hizmete açılan Osmangazi Köprüsü ile ilgili önceki gün açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “5 Temmuz ile 16 Temmuz tarihleri arasında Osmangazi Köprüsü'nü günlük ortalama 54 bin araç kullanmıştır, böylece araç başı ortalama 6,5 saat ve toplamda 4,2 milyon saat vakit tasarrufu ile 2,5 milyon litre yakıt tasarrufu elde edilmiştir. Sonuçta, sadece bu tarihlerde İzmirİstanbul Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü sayesinde ülkemiz yakıttan, zamandan ve emisyondan 140 milyon liralık bir kazanç sağlamıştır. Osmangazi Köprüsü ve İzmirİstanbul Otoyolu 2016 yılından bugüne garanti karşılama oranları yüzde 36'dan yüzde 116'ya çıkmıştır. Bu durum devlet kasasından tek kuruş harcanmadan inşa edilen projenin devlete üste kazanç da sağlamaya başladığını gösteriyor” demişti.
ŞİRKETE ÖDENECEK TUTAR BAMBAŞKA
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kendi yaptığı hesaplama ile cevap verdi.
Erdoğan'ın bahsettiği tarihler arasında bir hesaplama yapan Yavuzyılmaz, "Cumhurbaşkanının Osmangazi Köprüsü'nde 516 Temmuz tarihleri arasında tutturuldu dediği garanti edilen araç sayıları için, hazinenin görevli şirkete 346 milyon 723 bin 200 lira garanti ödemesi yapacağını tespit ettik.
Sayıştay raporlarında yer alan formüle göre hesaplama yaptığını söyleyen Yavuzyılmaz, “Osmangazi Köprüsünde garanti edilen günlük araç sayısı 40 bin. Köprüden geçen araçların ödediği geçiş ücreti, 184,50 TL. 2022'de Hazinenin şirkete garanti ettiği geçiş ücreti, 906,84 TL. Fark 722,34 TL. 12 gün için hazinenin şirkete ödeyeceği garanti tutarı, 346.723.200 TL” dedi.
Yeniçağ
Türkiye'de günde 395 Suriyeli bebek dünyaya geliyor!114 izlenme
İBB'nin AKP dönemindeki usulsüzlükleri bu raporda!89 izlenme
AKP’liler ve MHP’liler uyarıları hiçe saydı! Umre dönüşü toplumu riske attılar171 izlenme
Yıl: 2014 Erdoğan'a rakip! Yıl: 2018 bilin bakalım kime oy verecek?324 izlenme
Erdoğan'ın 'sığınmacılara sahip çıkacağız' açıklamasına AKP'lilerden sert tepki! "İşte bu yüzden kaybedeceksin"54 izlenme
Ürünleri tarlada kalınca AKP'ye isyan eden çiftçi, Burhan Kuzu'nun danışmanı çıktı29 izlenme
Ekonominin hali, Bakanı yalanladı!78 izlenme
Türkiye’yi sarsan 'sur katliamı'nda flaş gelişme: İkbal ve Ayşenur'u canice katleden Semih Çelik dosyası kapandı13 izlenme