Sene başında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük ‘müjde’ ile açılışını yaptığı 109 Ton (3,5 Milyon Ons) altın rezervinin bulunduğu Söğüt ilçesinde bulunan altın madeninde yetkili olan Öz Maden İş Sendika üyesi işçiler, Tarım Kredi Holding tarafından açıklanan zam oranları sonrasında isyan etti.
“YÜZDE 10+ BİN TL GİBİ KOMİK BİR ORAN”
Öz Maden İş Sendikası, yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti:
* “Ülkemiz ekonomik koşulları gereği Temmuz ayında uygulanan zamlar sonrasında asgari ücrete yüzde 34, memur maaşlarına ek seyyanen zam ile birlikte yüzde 86’lara varan oranlar bilinmesine rağmen Tarım Kredi Holding, yaptığı açıklamada yüzde 10 artı bin TL gibi komik bir oranı çalışanlara bildirilmiştir.
* Bu yüzde 10’luk oranın da sene başında alınacak olan zamdan mahsup edileceği söylenmiştir. Çalışma hayatında en ağır ve tehlikeli iş kolu olan altın madenciliğinde faaliyet gösteren işçiler, kamu kurumları olmak üzere özel sektörde de refah payı verilmesine rağmen Söğüt’te bulunan Gübretaş Altın Madeni işçileri mağdur edilmiştir, bu mağduriyetin giderilmesi bekleniyor.”
MADEN TESİSİN AÇILIŞINI YAPMIŞTI
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Ocak’ta Bilecik Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış törenindeki konuşmasının ardından Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş Söğüt Altın Madeni Tesis’ine gitmiş ve burada ilk külçe altının dökümünü gerçekleştirerek, tesiste incelemelerde bulunmuştu.
Sözcü
Anketlerde AKP'ye büyük şok: İktidarın ekonomi modeli yurttaşın mutfağında yangın çıkardı!55 izlenme
Taksim'de 'İmamoğlu' ablukası16 izlenme
AHEF ‘Aile Sağlığı Merkezleri’nde hasta sayısı yüzde 200 arttı!’85 izlenme
AKP seçimi kaybedince '2 kilo soğan alamıyorsunuz diye vatan millet sattınız, 2 kilo soğanı artık rüyanızda görürsünüz' demişti, İngiltere'ye taşındı!45 izlenme
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenli nakdi desteği arttı18 izlenme
Türk bankalarının Rusya'nın Mir ödeme sisteminden çıkması Putin'i kızdırdı: ABD baskısı yüzünden oldu33 izlenme
Yoksul aileler için dağıtılan kömür bakın nerede ele geçirildi!192 izlenme
Sosyal Güvenlik Başuzmanı açıkladı: EYT'de emekli maaşı krizi!44 izlenme
Kahramanmaraş depremlerinde can kaybı 44 bin 218'e yükseldi
AKP'li vekil Leyla Usta, İmamoğlu'nu hedef almak istedi Erdoğan'ı vurdu! "İstanbul 20 yıl öncesine döndü! Kar yağışıyla trafik felç, yollar kapanmış, vatandaşımız mağdur edilmiş durumda!"
Yeni patron Çayırhan'da para basacak
Diploma skandalı ile gündemde: Bakan yardımcısı Sayan'ın ailesi bürokrasinin her kademesinde