Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın alışveriş yapıp “Fiyatlar gayet uygun” dediği Tarım Kredi Kooperatifi Pazarlama ve Marketçilik şirketinin geçen yıl 249 milyon lira zarar ettiği ortaya çıktı. Şirket 2019 yılını 46 milyon, 2020'yi de 58 milyon lira zararla kapatmıştı. 2021'de ise rekor zarara imza atıldı.
1.5 MİLYON HUZUR HAKKI
Geçen yıl şirket yönetiminde AKP Bilecik eski Gençlik Kolları Başkanı Davut Arpa ile 5 yönetim kurulu üyesi ve 4 üst düzey yönetici vardı. Bu isimlere 1 milyon 534 bin 727 TL huzur hakkı, ücret, prim, ikramiye, kâr payı ödendi. Şirketin yönetimi bu yıl değişti. Yeni yöneticilere de 14 bin TL aylık ücret ile günlük 260 TL yurt içi ve günlük 170 Euro yurt dışı harcırah verilecek.
Şirketin 2021 yılında 2 milyar 186 milyon 540 bin TL satış cirosu elde ettiği, maliyetin ise 1 milyar 873 milyon 493 bin TL olduğu açıklandı. Bu konudaki faaliyet raporunda, finansman gideri öncesi faaliyet zararı gibi kalemlerin ardından toplam dönem zararının 249 milyon 65 bin 389 TL olduğu vurgulandı. Şirkette bu yıl yönetim kurulu başkanlığına Davut Arpa yerine Yılmaz Bademli geldi. Yeni yönetim kurulu üyeleri İlyas Kılıç, Mustafa Aslan, Bayramali Yıldırım, Kadir Aydın, Ahmet Demiralp ve Emre Mermer oldu.
Tüm dünya kira sorununa neşter vurdu, AKP hükümeti izlemekle yetiniyor62 izlenme
Son anketi ünlü araştırmacı yorumladı: Cumhur İttifakı'na kötü haber!71 izlenme
Suriyelilerin Türkiye'de kaç şirketi var?164 izlenme
Ayhan Bora Kaplan davasında son durum: Kayıtlar sil baştan!103 izlenme
MEB şimdi de TBMM’den Türkiye kelimesini sildi18 izlenme
Atatürk'ün 111 yıl önceki emri gün yüzüne çıktı34 izlenme
IMF, Dünya Bankası ve IEA'dan uyarı: "Hürmüz açılsa dahi fiyatlar yüksek kalabilir"26 izlenme
Saray müteahhidine de garantili otoyol36 izlenme
İPA araştırması: İstanbul'da asgari ücret beklentisi ne kadar?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vekillere: Dar gelirlilerin yaşadığı sıkıntının farkındayız, inkar edecek değiliz
Muhalefet, MTV vergisi oylamasında sınıfta kaldı: Çok sayıda milletvekili katılmadı
AKP’li vekil ve kaymakama tepki gösteren Çavuşcugöl halkı CHP’li heyeti Türk bayraklarıyla karşıladı!