Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın alışveriş yapıp “Fiyatlar gayet uygun” dediği Tarım Kredi Kooperatifi Pazarlama ve Marketçilik şirketinin geçen yıl 249 milyon lira zarar ettiği ortaya çıktı. Şirket 2019 yılını 46 milyon, 2020'yi de 58 milyon lira zararla kapatmıştı. 2021'de ise rekor zarara imza atıldı.
1.5 MİLYON HUZUR HAKKI
Geçen yıl şirket yönetiminde AKP Bilecik eski Gençlik Kolları Başkanı Davut Arpa ile 5 yönetim kurulu üyesi ve 4 üst düzey yönetici vardı. Bu isimlere 1 milyon 534 bin 727 TL huzur hakkı, ücret, prim, ikramiye, kâr payı ödendi. Şirketin yönetimi bu yıl değişti. Yeni yöneticilere de 14 bin TL aylık ücret ile günlük 260 TL yurt içi ve günlük 170 Euro yurt dışı harcırah verilecek.
Şirketin 2021 yılında 2 milyar 186 milyon 540 bin TL satış cirosu elde ettiği, maliyetin ise 1 milyar 873 milyon 493 bin TL olduğu açıklandı. Bu konudaki faaliyet raporunda, finansman gideri öncesi faaliyet zararı gibi kalemlerin ardından toplam dönem zararının 249 milyon 65 bin 389 TL olduğu vurgulandı. Şirkette bu yıl yönetim kurulu başkanlığına Davut Arpa yerine Yılmaz Bademli geldi. Yeni yönetim kurulu üyeleri İlyas Kılıç, Mustafa Aslan, Bayramali Yıldırım, Kadir Aydın, Ahmet Demiralp ve Emre Mermer oldu.
19 Mart'ın birinci yıl dönümünde Saraçhane'de tarihi miting! "Biz bitti demeden bitmez"24 izlenme
Ekrem İmamoğlu’ndan İBB’de 3 atama birden151 izlenme
CHP’li vekilden şok iddia: “Mustafa Tuna o şirkete ortak”90 izlenme
Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Sinan Ateş suikastı ile ilgili konuştu ‘Düşmanınız olsa ailesine baş sağlığı dilersiniz’55 izlenme
Türkiye bugünleri de gördü! Sosyal medyada kiralık katil ilanı25 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 32.137 yeni vaka tespit edilirken, hasta sayısı 545.711’e, can kaybı da 15.103’e yükseldi!42 izlenme
Çay üreticisi isyan etti! "Bunun bedelini seçimde ödeyecekler"44 izlenme
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Cumhuriyet Bayramı paylaşımı32 izlenme
Donald Trump gözünü Hürmüz Boğazı'na dikti: "Savaş neredeyse tamamlandı"
HSBC de açıkladı: Merkez iki günde 7 milyar dolar satmış olabilir!
Emekliye bir dokunan bin ah işitiyor: "Çocuklardan borç alarak idare ediyoruz"
İliç'te maden faciası: Şüpheli Kenan Özdemir ABD'ye sığındı