AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız'ın, “Tayyip abinin ayakkabısını yalamalıyız” sözleri siyasetin gündemine bomba gibi düşerken, 15 Temmuz hain darbe girişiminde Tuğgeneral rütbesiyle darbeye aktif destek verdiği belirlenen ağabeyinin oğlu olan Numan Yediyıldız'ın da FETÖ’den kırmızı bültenle arandığı ortaya çıktı.
FİRAR ETTİ…
Sözcü'de yer alan habere göre, darbe girişimi sonrasında yakalanıp itirafçı olan TSK'dan sorumlu mahrem yapı imamları, rütbeli askerler ve gizli tanıkların alınan ifadelerinde, Numan Yediyıldız'ın FETÖ'nün TSK yapılanmasında önemli isimlerinden biri olduğu ileri sürüldü.
Hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve örgütlü suçlar bürosunca, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlarından iki ayrı soruşturma dosyasında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldığı ve 7 yıldan beri arandığı öğrenildi.
ARANANLAR LİSTESİNDE 1 MİLYON TL ÖDÜL KONULDU
Yunanistan'a kaçtığı belirlenen ve bir türlü yakalanamayan Yediyıldız hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarıldığı bildirilirken, İçişleri Bakanlığı da terörden arananlar listesinin 1 Milyon lira para ödüllü Turuncu kategorisinde FETÖ'cü generali arıyor.
LARİSSA DA GÖREVLİYDİ
Tuğgeneral Yediyıldız, NATO'da Güneydoğu Avrupa Çok Uluslu Barış Gücü Anlaşması ile kurulan Yunanistan Larissa'daki Güneydoğu Avrupa Tugayında (SEEBRİG) görevliydi.
Türkiye, Bulgaristan, Romanya, İtalya, Arnavutluk, Makedonya ve Yunanistan’ın temsil edildiği bu tugaya darbe girişiminden bir yıl önce 2015’te atanan Yediyıldız, darbe girişimi başarısız olunca Bulgaristan üzerinden Almanya’ya kaçtı. Türkiye'nin iade edilmesi yönünde Alman hükümeti nezdindeki baskı ve diplomatik girişimleri üzerine Türkiye'ye iade edilme korkusuyla tekrar Yunanistan'a kaçtı.
Numan Yediyıldız'ın 2008 yılında Genelkurmay Başkanlığında çalıştığı, ancak irticai faaliyetleri ve FETÖ bağlantıları nedeniyle TSK'daki terfisinin bir dönem dondurulduğu, bizzat Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ tarafından karargâhtan uzaklaştırıldığı, ancak Başbuğ'un emekli edilmesinden hemen sonra Necdet Özel'in Genelkurmay Başkanı, Recep Tayyip Erdoğan'ın da Başbakan olduğu 2014 yılı Ağustos ayındaki YAŞ kararıyla 5. sıradan önce Tuğgeneralliğe terfi ettirildiği, ardından da 2015'te Yunanistan'da görevlendirildiği öğrenildi.

Santraller satılacak mı? AKP'den bütçe açığı hamlesi: "Daha önce kullanıldığını hatırlamıyorum"83 izlenme
'Tosuncuk' lakaplı Çiftlikbank kurucusunun cezaevi mektubu ortaya çıktı35 izlenme
Yandaş yazar dolandırıcılıktan gözaltına alındı!290 izlenme
‘AKP içinde Erdoğan’a rakip çıktı’307 izlenme
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: "Köprü ve otoyol ücretleri çok düşüktü güncelledik"44 izlenme
Cumhurbaşkanı danışmanını hedef almıştı: Bülent Arınç’tan U dönüşü29 izlenme
Yağma sırası 163 yıllık birikimde: 'TCDD bir an önce satılsın!' dediler103 izlenme
MİT'ten operasyon: Vatandaşın telefonuna sızıp görüntü kaydetmişler26 izlenme
Gazeteci Barış Pehlivan'ın davası ertelendi
Bunu ilahiyatçı yazar Ali Rıza Demircan söylüyor! 'En çok porno izleyen il Konya'
Adana'da çocuğa öldüresiye şiddet! Çocuğun başını otomobile çarpıp yere fırlattı!
Cumhuriyete 'darbe' diyen HÜDA PAR adayı okul okul gezip Kürtçe propaganda yaptı!