AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız'ın, “Tayyip abinin ayakkabısını yalamalıyız” sözleri siyasetin gündemine bomba gibi düşerken, 15 Temmuz hain darbe girişiminde Tuğgeneral rütbesiyle darbeye aktif destek verdiği belirlenen ağabeyinin oğlu olan Numan Yediyıldız'ın da FETÖ’den kırmızı bültenle arandığı ortaya çıktı.
FİRAR ETTİ…
Sözcü'de yer alan habere göre, darbe girişimi sonrasında yakalanıp itirafçı olan TSK'dan sorumlu mahrem yapı imamları, rütbeli askerler ve gizli tanıkların alınan ifadelerinde, Numan Yediyıldız'ın FETÖ'nün TSK yapılanmasında önemli isimlerinden biri olduğu ileri sürüldü.
Hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve örgütlü suçlar bürosunca, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlarından iki ayrı soruşturma dosyasında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldığı ve 7 yıldan beri arandığı öğrenildi.
ARANANLAR LİSTESİNDE 1 MİLYON TL ÖDÜL KONULDU
Yunanistan'a kaçtığı belirlenen ve bir türlü yakalanamayan Yediyıldız hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarıldığı bildirilirken, İçişleri Bakanlığı da terörden arananlar listesinin 1 Milyon lira para ödüllü Turuncu kategorisinde FETÖ'cü generali arıyor.
LARİSSA DA GÖREVLİYDİ
Tuğgeneral Yediyıldız, NATO'da Güneydoğu Avrupa Çok Uluslu Barış Gücü Anlaşması ile kurulan Yunanistan Larissa'daki Güneydoğu Avrupa Tugayında (SEEBRİG) görevliydi.
Türkiye, Bulgaristan, Romanya, İtalya, Arnavutluk, Makedonya ve Yunanistan’ın temsil edildiği bu tugaya darbe girişiminden bir yıl önce 2015’te atanan Yediyıldız, darbe girişimi başarısız olunca Bulgaristan üzerinden Almanya’ya kaçtı. Türkiye'nin iade edilmesi yönünde Alman hükümeti nezdindeki baskı ve diplomatik girişimleri üzerine Türkiye'ye iade edilme korkusuyla tekrar Yunanistan'a kaçtı.
Numan Yediyıldız'ın 2008 yılında Genelkurmay Başkanlığında çalıştığı, ancak irticai faaliyetleri ve FETÖ bağlantıları nedeniyle TSK'daki terfisinin bir dönem dondurulduğu, bizzat Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ tarafından karargâhtan uzaklaştırıldığı, ancak Başbuğ'un emekli edilmesinden hemen sonra Necdet Özel'in Genelkurmay Başkanı, Recep Tayyip Erdoğan'ın da Başbakan olduğu 2014 yılı Ağustos ayındaki YAŞ kararıyla 5. sıradan önce Tuğgeneralliğe terfi ettirildiği, ardından da 2015'te Yunanistan'da görevlendirildiği öğrenildi.

Egemen Bağış, Kavakçı gibi elçi oluyor!143 izlenme
Sedat Peker'in iddiaları ile gündeme gelen Salifov cinayetinde yeni gelişme41 izlenme
Pazardaki pahalılıktan yakınan vatandaş "Zamların sorumlusu Erdoğan. O gözleri parlayan ekonomist... Gözlerinde ışık, bu ışık da onun ışığı..."41 izlenme
'Cübbeli Ahmet' adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün villası olduğu iddia edilen ve adeta sarayı andıran ev görüntülendi49 izlenme
Adliyede izdiham: Kalabalık adalet için değil, 384 kişilik kadro için 3 bin 233 kişi başvurdu!44 izlenme
Memur maaşları hesaplara eksik yatacak: Bu ay çok kritik20 izlenme
Sağlık Bakanı ‘aracı yok’ demişti! Çin aşısında dikkat çeken detay120 izlenme
Tutuklanan Aykut Erdoğdu'dan tek cümlelik mesaj19 izlenme
‘Milli Piyango yerli Las Vegas oldu’
İYİ Parti'de İmamoğlu istifası! Sultangazi İlçe Başkanı Sinan Taşkın “İmamoğlu’nu destekleme kararı aldık” diyerek teşkilatla birlikte istifa ettiklerini duyurdu
Bir yabancı marka daha Türkiye'yi terk etti
‘Barış getirdik’ diyen AKP'li adaya esnaftan sert cevap! "Barış nerede? Ekmek 10 lira oldu"