AKP Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, Habertürk'te Afşin Yurdakul’un sunduğu programa konuk oldu. Ülkedeki mülteci konusunun tartışıldığı programda Aktay, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
“AÇIZ’ DİYENLERİN HİÇ BİRİ AÇ DEĞİL, BU İŞİN SÖMÜRÜSÜNÜ YAPIYORLAR”
Aktay, Türkiye’de ‘açız’ diyenlerin hiç birinin aç olmadığını, bu işin sömürüsünü yaptığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
* Ben genelde Ak Partiliyim. Ak Parti içinde bir neferim şu anda sadece. Burada Ak Parti’nin içerisinde ben bir söylem değişikliği görmüyorum açıkçası. Öyle bir söylem değişikliği yok. Biz baştan itibaren Türkiye’de ne yapıldıysa Suriye politikasında doğrudur. Ben şahsen hepsinin arkasında duruyorum.
* Evet, ekonomi konusunda benim kendi kişisel paradigmam biraz daha manevi boyutla çok irtibatlıdır. Ben rızka inanırım, rızkın Allah’tan olduğuna inanırım. Biz genellikle öyle inanırız, bizim toplumumuz da böyle inanır.
* Yani rızık Allah’tandır, misafir bereketiyle birlikte gelir, rızkıyla birlikte gelir. Zannetmeyin bugün böyle ‘açız’ falan diyen insanların hiç biri aç değil, zaten aç olan ‘açım’ diye bağırmaz. ‘Açım’ diyen insan bugün bu işin sömürüsünü yapan insandır, işi politize etmeye çalışan insanlardır.
“KENDİ VATANDAŞIN HASTANEDE TEDAVİ OLAMIYORDU”
Türkiye’deki sağlık sistemi konusunda değinen Aktay, AKP’nin 2002 yılında iktidara gelmeden önceki dönemle bugünü kıyaslayarak “Biraz insanlar başlarını önlerine koymalı ve düşünmeliler, 2002 yılında Türkiye’nin sağlık ne idi… Bazıları diyorlar ki ‘Suriyeliler geliyorlar tedavi oluyorlar, bizim vatandaşlarımız olamıyor.’ Yahu 2002 yılında bırak Suriyeliyi, bırak her hangi bir insanı, senin vatandaşın tedavi olamıyordu. Bu bir iftiradır. Suriyeliler, Türk vatandaşlarından asla daha iyi bir sağlık hizmeti alıyor değiller” dedi.
Hırsızlık yaptığını iddia ettiği kadını sokak ortasında tekme tokat dövdü38 izlenme
Afrin şehidinden duygulandıran mesaj395 izlenme
Darphane'den 619 liralık iade! Tartışmalı UTTS'de paralar geri verilecek: 2.791 liraydı, fiyat düşürüldü15 izlenme
AKP'li başkan hakkında suç duyurusu! ‘Görevi kötüye kullanma ve nitelikli zimmet’62 izlenme
Ünlü ekonomist açıkladı: 'Dolar 40 TL'yi aşacak'16 izlenme
Muazzam olmuş! Çekiçle yaptı, filmin sonunda herkes gözyaşlarına boğuldu28 izlenme
26 mahalle şap riskine karşılık karantinaya alındı24 izlenme
Bir SGK darbesi daha: CHP’li belediyeye haciz başlatıldı17 izlenme
Liyakat sorunu her yerde... Türkçe bilmeyen MEB Teftiş Kurulu Başkanı'na tepki yağdı!
Atilla Taş'tan Fahrettin Koca'ya tepki! "Yalan söylüyor! Keşke beni dava etse de ispat etsem"
Bodrum'da yanan orman alanı ranta kurban ediliyor! Bu kez talihli şirket kim oldu?
"Dezenformasyonla Mücadele Düzenlemesi" Meclis'ten geçerek yasalaştı