Türkiye Noterler Birliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmak için sunduğu diplomasının fotokopisini, aslını görmeden aslı gibidir şeklinde onaylayan noter yetkili kâtibi Emine Seven hakkında soruşturma açmayan İstanbul 15. Noteri Nejla Akgün’e uyarma cezası vermişti. Bu cezaya rağmen Halkın Kurtuluş Partisi’nin başvurusuna karşılık İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi.
Karara gerekçe olarak da Erdoğan’ın diploması ile ilgili daha önce yapılan suç duyurularının takipsizlikle sonuçlandığı ve itirazların reddedildiği, yeni bir delil olmadığı gösterildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararı sonrası HKP, Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet Savcılarına yönelik konuşmasını hatırlatarak itirazda bulundu. Yapılan itirazda Türkiye Noterler Birliği’nin kararının önemli bir delil olduğunu ve bu yeni delile dayanılarak şüpheliler hakkında iddianame hazırlanarak cezalandırılmasını talep etti.
Mustafa Kemal Atatürk, 9 Ekim 1925’te Cumhuriyet Savcılarına şu şekilde seslenmişti:
“Her uygar ve çağdaş devlette olduğu gibi, Türk Cumhuriyeti Adliyesinde de, Cumhuriyet Savcılarını yüksek ve son derece önemli bir görev ve makamın temsilcileri olmak üzere tanırım. Devrim Savcılarının, kendilerine verilen bu büyük görevin önemine uygun olarak gayretli ve çalışkan olmaları konusunu, adliyemizin başarı ve üstünlüğünün en önemli etkenlerinden sayarım. Laik Türk Devrimi, çağımızın uluslara yaşama ve yükselme yeteneğini veren en son ve en uygar ilkelerinin bir ifadesi ve Türk Ulusunun büyük fedakârlıklarıyla sürdürülen ve kazanılan büyük mücadelesinin eseridir. Devrimlerin gerçekleşmesi, kararları ve kanunlarıyla, ulusal irade ve ulusal egemenliğin bir görünümü; bütünü itibariyle de Türk Ulusunun bütün haklarıdır. Devrimlerin her biri, ulusun emeği ve hakkı ile gerçekleşmiştir. Cumhuriyet Savcılarımızın, devrimin gerekleri etrafında, en kıskanç ve uzakları gören hassas nöbetçiler olmalarını, asıl görevlerinden sayarım.”
“DİPLOMANIN SAHTELİĞİNİ KANITLAMAK İÇİN DE MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
HKP tarafından yapılan açıklamada, “Emperyalist yedi düveli ve yerli işbirlikçilerini yenerek kurduğumuz Cumhuriyetimizin 96. Yıldönümünü kutladığımız şu günlerde ne yazık ki ‘Cumhuriyet Savcıları’ ve yargı mensupları bu bilinçle davranmıyor ve Cumhuriyet ve Mustafa Kemal düşmanlıklarını defalarca gösteren siyasi iktidarı aklıyor. Bu itirazımıza karşı Cumhuriyetin gerçek hukukçuları cesaret edip kabul kararı verebilir mi bilinmez ama biz bu ülkenin en halk sever, en yurtsever, en cesaretli Partisi olarak bütün haksızlıkların, hukuksuzlukların, vatan hainliklerinin, insan, hayvan, doğa düşmanlıklarının peşindeyiz. Diplomanın sahteliğini kanıtlamak için de mücadele etmeye devam edeceğiz!” ifadelerine yer verildi.
Hüreyra Oflaz
https://odatv.com/erdoganindiplomasihakkindayenikarar31101939.html
Kayseri'nin ardından Gaziantep'ten de benzer görüntüler geldi! AK Parti İl başkanlarından biri daha polise saldırdı43 izlenme
AKP'li vekil Galip Ensarioğlu'ndan itiraf 'Kürdistan'ı kim parçalamak istiyor? Kürtler kabul etmez referandumda evet diyecekler !'501 izlenme
1 milyon emeklinin maaşından yüzde 25 kesinti yapılacak31 izlenme
Kadın girişimciler, depremzedeler... Instagram yasağı binlerce insanın ekmeğiyle oynadı43 izlenme
Kurultay davası ertelendi, karara tepki yağdı! "Sarayın planı tıkır tıkır işliyor..."30 izlenme
Resmi genelge yok 'RT' var: Bakanlık, Valiliğin açıklamasını paylaştı117 izlenme
Son anket sonuçları açıklandı! 'İstanbul seçimleri Erdoğan'a ders olmamış'53 izlenme
Enflasyon yine çift haneyi gördü!116 izlenme