İzmir'de yaşayan 69 yaşındaki bir emekli, sosyal medyada yapılan "diplomasız Erdoğan" paylaşımını yeniden paylaştı. İfadesi alınmak üzere savcılığa çağrılan emekli, tutuklama talebiyle İzmir 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Emekli yurttaş, savunmasında üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi ve "Bu tweetlerin yazılmasıyla ilgim yoktur. Böyle bir paylaşım yaptığımı hatırlamıyorum. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Emekli yurttaşın avukatı ise, konuya ilişkin "Dosyada yer alan açık kaynak araştırma raporunda da belirtildiği üzere, teyide muhtaç bir bilgi söz konusudur. Savcılığın araştırma yazısına göre usulsüzlük bulunmaktadır; zira savcı talimatı olmadan açık kaynak araştırması yapılmıştır. Bu durum hukuken geçerli değildir. Ayrıca, içerik kabul anlamına gelmemekle birlikte ifade özgürlüğü kapsamındadır. En fazla ağır eleştiri olarak değerlendirilebilir.” açıklamasında bulundu.
“Müvekkilim işçi emeklisidir, bypass ameliyatı geçirmiştir ve düzenli olarak ilaç kullanmaktadır. Bu ilaçlara ilişkin raporu dosyaya sunuyoruz. Atılı suç, katalog suç kapsamında değildir. Müvekkilimin kaçma veya delilleri karartma ihtimali bulunmamaktadır.” ifadelerini kullanan avukat, “Sabit ikametgâha sahip olan müvekkilimin, tutuksuz yargılanmak üzere öncelikle bihakkın, bu mümkün değilse adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasını talep ederiz." sözlerini sarf etti.

Mahkeme, Başsavcılığın tutuklama talebini reddetti ve emeklinin yurt dışına çıkmasını yasaklayan adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına hükmetti.
halktv.com.tr
Kaynak:ANKA
İstanbul'un göbeğinde Alevi sanatçıya keserle korkunç saldırı!69 izlenme
Merkez’in denetimi AKP’li adaya emanet32 izlenme
Urfa'da 2 bin kişinin alınacağı 'Geçici Asgari Ücretli' işe, 32 bin kişi başvurdu !155 izlenme
Muğla'da orman yangını yerleşim yerlerine ulaştı, vatandaşlar tahliye edildi31 izlenme
Diyanet’ten Atatürksüz Çanakkale hutbesi47 izlenme
Benzine büyük zam geliyor!204 izlenme
İsrail’den Mısır’a tehdit: Bombalarız53 izlenme
Menzil Şeyhi 'yapmayın' dese de durmadılar: 3 gün süren düğünde cemaat birbirine girdi30 izlenme