İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, eşiyle birlikte Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın alışveriş yapıp ‘Fiyatlar uygun' dediği Tarım Kredi Kooperatifi'nin İstanbul Üsküdar'daki Kısıklı şubesinden alışveriş yaptı.
15 günlük alışveriş yaparak sadece temel gıdalar ve az sayıda temizlik malzemesi alan Dikbayır'ın faturası 777,16 lira tuttu.

“ACİL ARA ZAM BEKLİYORUZ”
Alışverişini değerlendiren Dikbayır, şöyle konuştu:
* Bize fiyatlar makul demişti ama gördük ki fiyatların makullüğü ürünlere göre değil Sayın Cumhurbaşkanının aldığı maaşa göreymiş. Bir ailenin sadece temel gıda ürünlerini ve çok basit temizlik maddelerini aldık.
* 15 günlük bir alışveriş yaptık. 2 çeşit meyve alabildik. Sadece portakal ve armut aldık. Buna rağmen alışverişimiz 777 lira 16 kuruş tuttu. Bu şu demek oluyor; bir aylık alışveriş yapsaydık yaklaşık bin 600 lira tutacaktı.

* Ülkemizde asgari ücret ve emekli maaşlarını düşünürsek, vatandaşın durumu ortadadır. Biz tekrar ocak ayı gelmeden vatandaşımıza, emeklimize, asgari ücretlimize bir acil ara zam bekliyoruz. Vatandaş sadece elektrik faturasını, su faturasını ödese, şunları alsa yine maaşı yetmiyor.

“PAZARDA ALDIĞIMIZDAN PAHALI”
Dikbayır, aldıkları ürünlerden bazılarının pazardan daha pahalı olduğunu da belirtti.
CHP Sözcüsü Yücel: "Her yıl aynı tablo, yangın söndürme uçakları ortada yok"14 izlenme
Erdoğan ve bakan 'güzel bir haber' dedi, emekliden sert tepki geldi: "İndirim yapacaklarına cebimize koysunlar"32 izlenme
CHP’den YSK’ya Hatay için tam kanunsuzluk başvurusu28 izlenme
Soma maden faciasında kamu görevlileri için istenen cezalar belli oldu: Avukatlardan mütalaaya tepki16 izlenme
İsrail sivil konvoyu vurdu, 70 ölü 200'den fazla yaralı! Çocuk hastanesi yasaklı fosfor bombasıyla vuruldu!37 izlenme
Faturalara 140 lira bindi, zamlar eridi!67 izlenme
Kamuya ait plaj ihaleye çıkarıldı29 izlenme
Mansur Yavaş 100 gün raporunu paylaştı!252 izlenme
Katil Semih Çelik’in gizemli odasındaki özel eşyalarının şifreleri
Sağlık Bakanı açıkladı: 6.261 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.319.359’a, can kaybı da 48.593’e yükseldi!
Ucuz şeker kuyruğu bitmiyor!
Araştırma: 100 gram şekerde ortalama 20.000 mikroplastik tespit edildi.