AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomasıyla ilgili tartışmalar dönem dönem kamuoyunun gündemine gelmeye devam ediyor.
2016 yılında, Erdoğan’ın diploması hakkında bir açıklama yapan Marmara Üniversitesi, iddiaları ‘haksız’ ve ‘mesnetsiz’ diye nitelerken, Erdoğan’ın üniversitenin işletme bölümünden mezun olduğunu belirtti.
Erdoğan'a 2011 yılında isteği üzerine, 'duplikata' verildiği ve bu belgede dekan ve rektörün imzasının bulunmadığı ifade edilirken, 4 sayfalık açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasının görüntüsüne yer verilmedi.
Üniversite, açıklamasında Erdoğan’ın 1974’te İstanbul İktisadî ve Ticarî İlimler Akademisi’ne bağlı ve dört yıllık Aksaray İktisadî ve Ticarî İlimler Yüksekokulu’na kayıt yaptırdığını, 1981 yılının şubat ayında da mezun olduğunu aktardı. Ancak Aksaray İktisadî ve Ticarî İlimler Yüksekokulu’nun Beyazıt Maliye Muhasebe Yüksek Okulu ile birleştirilerek Ticari Bilimler Fakültesi’nde dönüştürüldüğü belirtilirken, Erdoğan’ın Dr. Sinan Artan imzalı ve 3 Nisan 1981 tarihli geçici mezuniyet belgesi aldığı ifade edildi.

ARTAN HAKKINDAKİ YÖK KARARI
Artan, kamuoyunun gündemine Haliç Üniversitesi’nden atılması ardından gelmişti.
Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gündüz Gedikoğlu’nun 6 milyon lirayı usulsüz harcadığı iddiaları sonrası görevden alınmasıyla üniversite genel kurulu yapılmış ve Sinan Artan mütevelli heyeti başkanı olarak seçilmişti.
Ancak daha önce 2009 yılında disiplin cezası nedeniyle üniversiteden uzaklaştırılan Artan için, YÖK’ün “öğretim üyeliği yapamaz” kararı nedeniyle üniversitede yeniden genel kurul toplanmış ve yerine Mehmet Mansur Topçuoğlu getirilmişti.
Danıştay ise, Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyet eski Başkanı Sinan Artan’ı görevine iade etmeyen YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya için soruşturma açılmasına izni vermişti.
Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e ‘tez danışmanlığı’ yaptığı da iddialar arasında olan Prof. Artan, 2019 yılında yaşamını yitirdi. Marmara Üniversitesi ise, vefatı ardından yaptığı açıklamada Artan’ın okuldan 2004 yılında emekli olduğunu bildirmişti.
Sokak röportajında konuşan bir kadından akıl almaz sözler! "Tayyip kocam benim, sevgilim, hayatımın anlamı. Aşığım ona"42 izlenme
Erdoğan'a 3 yeni mesaj var: Vatandaşın seçimi belli oldu12 izlenme
Mehmet Akif Ersoyu'un doğum gününde çekilen fotoğraf karesinde Binali Yıldırım'ın kardeşi de var!13 izlenme
‘Binali Yıldırım, temizlikçileri müşavir yaptı!’123 izlenme
Öcalan'ın yanındaki isim tahliye edilmişti: Aziz İhsan Aktaş'ın kuzeni çıktı!10 izlenme
AKP'li Konya Büyükşehir Belediyesi yandaşlara nasıl para akıttı?207 izlenme
Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı26 izlenme
Pire ısırığı nedir? Belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir?31 izlenme
Mehmet Şimşek ile Erdoğan Arasında Görünmeyen Kriz iddiası! Şimşek, Erdoğan'a Düşüncelerini Kabul Ettirmekte Zorlanıyor
Venezuela’nın başkenti Caracas'ın güneyinde gece boyunca art arda patlama sesleri duyuldu
Adana’dan, Silivri’ye yürüyen CHP'li gençler Ankara’ya ulaştı: "Ülkemize adalet ve özgürlük gelene kadar mücadelemize devam edeceğiz"
Erdoğan'ın yazlık sarayı büyüyor! Sadece Okluk koyu değil artık!