ORC Araştırma 'Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?' sorusunu bu kez sadece gençlere sordu.
İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere muhalif belediye başkanlarına tutuklama kararları, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın tutuklanması, gazetecilere gözaltı ve tutuklama kararları vatandaşın sokağa çıkarak tepki göstermesine neden oldu.
19 Mart'ta Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınması ile başlayan eylemlerin ardından vatandaşın sandıkta ne tepki vereceği merak edilirken araştırma şirketleri dikkat çekici sonuçları ortaya koyan anketleri peş peşe yayımladı.
Anketler arasında sadece gençleri araştırmaya dahil eden anketin sonuçları ise geleceğe dair önemli mesajlar verdi.

Yerel seçimlerde birinci parti çıkan CHP, son dönemde yapılan anketlere göre; olası erken seçim senaryosunda da birinci parti olarak iktidar partisi AKP'ye fark attı.
ORC Araştırma'nın sadece 1729 yaş arası gençlerin katıldığı anketi ise sonuçları ile dikkat çekti. Ankete katılan gençlere 'Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?' sorusu soruldu. 0307 Nisan tarihleri arasında 28 ilde 2650 kişinin katıldığı ankette CHP AKP'ye yüzde 6,9 fark attı.
Ankete katılanların yüzde 27,5'i CHP'ye oy verirken, yüzde 20,6'sı ise AKP'ye oy vereceğini söyledi. Genele yönelik anketlerde ilk üçte kendine yer bulan DEM Parti ve MHP ise gençlerin tercihlerine göre yerini kaybetti.
Ümit Özdağ'ın tutuklanmasının ardından anketlerde yükseliş yakalayan Zafer Partisi en büyük sıçramayı gençler arasında yaptı. Gençlerin tercihlerine göre 3'üncü parti olan Zafer, yüzde 11 oy aldı.
DEM Parti yüzde 8,5 oy oranıyla dördüncü sırada yer alırken, MHP de yüzde 6,5 ile beşinci sırada yer aldı.
Diğer sonuçlar ise şu şekilde:
Yeniden Refah Partisi: %5,5
A Parti: %4,9
İYİ Parti: %4,2
TİP: %3,6
BBP: %2,5
Yerli ve Milli Parti: %2,1
Diğer: %3,1

Kızılay Şube Başkanı'nın şirketleri, AKP'li belediyelerden 13 yılda 104 ihale aldı22 izlenme
12 Eylül 1980 darbesi: Türkiye’nin belleğindeki karanlık…36 izlenme
Devlet hastane ihalelerinin vazgeçilmeziydi: Türkiye'nin 52 yıllık inşaat devi iflasla boğuşuyor24 izlenme
Toplumun derdi ekonomi20 izlenme
Sosyal medyayı salladı! MEB’den bekçi adaylarına ilginç soru!130 izlenme
Maltepe Belediyesi’ne de dava! İddianame hazırlandı20 izlenme
Tıbbi konularda fetva vereceklermiş!62 izlenme
İsrail’in Gazzeli sivillere verdiği süre doldu29 izlenme