FETÖ bağlantısı nedeniyle KHK ile kapatılan Kimse Yok Mu Derneği yöneticilerinin, muhtaçlara verilmek üzere bağışlanan, ayakkabı, giysi ve çocuk bezlerini piyasada sattıkları ortaya çıktı. Derneğin hayali yardımlar, sahte bağış makbuzları ve sahte imzalarla ihtiyaç sahiplerine yardım yapılmış gibi göstererek, paraları örgüte aktardığı da belirlendi. Ankara Başsavcılığı'nca 3 şüpheli hakkında FETÖ üyeliği iddiasıyla hazırlanan iddianamede, FETÖ'nün, “kamuya yararlı dernek” statüsünde bulunan “Kimse Yok Mu” gibi dernekler üzerinden, vatandaşlardan topladığı parayı sisteme soktuğu belirtildi.
ÇOCUK BEZLERİ SATILMIŞ
Derneğin Diyarbakır Şubesi'nde bir dönem lojistik sorumlusu olarak görev yapan Haluk A. da ifadesinde, dernekteki yolsuzluklara karşı çıktığı için işten çıkarıldığını, hayırsever vatandaşlardan gelen ayni ve nakdi yardımların ihtiyaç sahibi mağdur insanlar yerine, dernek yönetimi tarafından kullanıldığını anlattı. Haluk A. dernekte çalışırken, vatandaşlar tarafından yapılan para ve diğer yardımların, sahte makbuzlar düzenlenerek, ihtiyaç sahipleri yerine, yönetim kurulu üyelerince örgüte aktarıldığını söyledi. Savcılık tarafından ifadeleri alınan ve makbuzlarda ismi bulunan vatandaşlar da, makbuzlardaki yardımları almadıklarını ve imzaların da sahte olduğunu söylediler. Bir mağdura ev almak için düzenlenen yardım kampanyasında toplanan 39 bin liranın yalnızca bin lirasının mağdura verildiği, ayakkabı yardımlarının ayakkabı mağazalarına, çocuk bezlerinin de marketlere satıldığı öne sürüldü.
Derneğin, Sosyal Destek projelerinden elde ettiği gelirlerin, örgüte aktarıldığını belirten Haluk A.'nın şikayeti üzerine Diyarbakır Başsavcılığınca da soruşturma başlattı. Derneğe yapılan kurban bağışlarına ilişkin makbuzlarda da, bağışçı ve bağış yapılan kişilerin aynı isimler olduğu anlaşıldı. Yardım fişlerinde belirtilen giyim malzemelerinin 2. el olmasına karşın hiç kullanılmamış gibi gösterilerek daha yüksek meblağlarda makbuz kesildiği de belirlendi.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/kimseyokmudiyediyeparalarigoturduler2323301/
Vergi Uzmanı Ozan Bingöl uyarıyor: "Hiç de iyi sinyaller gelmiyor"18 izlenme
Parsel parsel satış tam gaz!40 izlenme
Aracındaki DNA eşleşmişti: Narin'in amcası zırhlı araçla adliyeye sevk edildi56 izlenme
Emekli ikramiyesine zam yapmayan iktidar AKP binasında bayram harçlığı dağıttı!15 izlenme
AKP’li belediyeden IŞİD hayranıyla proje!75 izlenme
‘Thodex' mağdurundan suç duyurusu!82 izlenme
Sri Lanka'da cuma günleri artık tatil40 izlenme
İşte TTB'nin kapatılmasının istenme nedenleri...83 izlenme
Mansur Yavaş açıkladı: KYK yurtlarında yer bulamayanlara barınma desteği
Taksim işçilere yasak, taraftara serbest!
Bu anket kamuoyu ile paylaşılmadı: Abonelere özel ankette çok çarpıcı sonuçlar var
Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) yönetimi de iyi kazanıyor! Bu nasıl tasarruf?