Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Konsensus Araştırma'nın cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik yaptığı aralık ayı anketini paylaştı.
Selvi'nin paylaştığı anket sonuçlarına göre, İBB Başkanı İmamoğlu, Erdoğan karşısında yüzde 46 değerinde oy alıyor.
Selvi'nin anket sonuçlarına yer verdiği yazısının ilgili bölümü şu şekilde:
2023 seçimlerine uzun bir süre var ama Erdoğan’ın karşısına kimin çıkacağı konusu önemini koruyor. Konsensus Araştırma, aralık ayı anketinde sadece iki isim önermek suretiyle bu soruya yanıt aramış.
İMAMOĞLU MU ERDOĞAN MI?
Ekrem İmamoğlu ile Erdoğan yarıştığı takdirde, Erdoğan diyenlerin oranı yüzde 53.7 çıkarken, İmamoğlu yüzde 46’ya ulaşıyor.
YAVAŞ MI ERDOĞAN MI?
Mansur Yavaş ile Erdoğan’ın adaylığı söz konusu olduğunda ise Erdoğan’a yüzde 55.2 oranında oy çıkarken, Yavaş yüzde 44.8 alıyor.
GÜL MÜ ERDOĞAN MI?
Yine Abdullah Gül’ü sormuşlar. Kılıçdaroğlu bana yine kızacak. “Selvi’ye bunu kim yazdırmış” diyecek. Cevabını veriyorum. Bana bunu Konsensus yazdırdı. Çünkü Erdoğan ve Gül yarıştığı zaman ne olur diye sormuşlar. Erdoğan diyenlerin oranı yüzde 76.3’e yükselirken, Gül 23.7’de kalmış.
AKŞENER Mİ ERDOĞAN MI?
Ha, bir de tek kadın aday olarak Meral AkşenerErdoğan sorusu var. Erdoğan yüzde 63.8 alırken Akşener yüzde 37.2’ye çıkıyor.
Enteresan bir şey, Meral Akşener ya da Abdullah Gül gibi muhafazakâr bir isimle yarıştığı takdirde Erdoğan’ın oyları yüzde 70’lere kadar tırmanıyor. Belli ki muhalif seçmen Erdoğan’ın karşısına CHP’den bir ismin çıkmasını istiyor. Konsensus’un araştırma yaptığı tarihte Kılıçdaroğlu’nun adaylığı gündemde değildi, o nedenle sorulmamış ama bence ciddiye almak gerekiyor.
http://www.krttv.com.tr/gundem/erdoganinkarsisindakimnekadaroyaliyoristeanketsonucuh58546.html
AKP’nin Kızılay üzerinden yürüttüğü İzmir’i ele geçirme planı deşifre oldu!283 izlenme
Sokak röportajında utana sıkıla söylediği sözler yürek burktu: "Emekliyim çok üşüyorum ancak..."28 izlenme
Sedat Peker ve Ünsal Ban davasında yeni gelişme48 izlenme
Kulislerde 'yok artık' senaryosu: "İmamoğlu başbakan olacak ama tek şart..."24 izlenme
Sinan Ateş’in eşinden MHP’li vekil hakkında çarpıcı iddia44 izlenme
İlaç fiyatlarına yüzde 22 zam geliyor!80 izlenme
Sabiha Gökçen’de geciken pist inşaatından İGA’nın ortakları çıktı!354 izlenme
Din ticareti işte budur! AKP İstanbul il başkanlığı Ayasofya'nın yanı başında stand açıp üye topladı!92 izlenme
Ensar'ı savunanlara kapak olsun ! Komünist Başkan Gariban Ögrencilere Nohut Hasatı Karşılıgı Burs Verdi
CHP’li Başarır'dan 'Silivri Cezaevi Raporu'
FETÖ’nün 1985’teki askeri sınav sorularını da çaldığı ortaya çıktı!
Hileli referandumu protesto edenler, Fenerbahçe taraftarıyla karşılaşınca bakın neler oldu