Tayyip Erdoğan'ın hedef göstermesinin ardından Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 18 Mart törenlerine katılmadı.
Gökhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ve çoğu zaman durup merak ediyorum. Arlanmadan Çanakkale Kahramanlarının mirasını tüketenlerin, sıkılmadan şehitlerin aziz ruhunu incitenlerin akıbetini merak ediyorum. Bir neslin ekmeğini yiyenlerin, tükettikleri Cumhuriyet miraslarının bir gün boğazlarına duracağını biliyorum. İki yakamızı bir araya getirenlerin kemiklerini sızlatanların, bir gün yakalarına yapışılacağını hissediyorum." dedi.
'FİKRİNE UYMAYANI İÇERİ ATANI...'
Gökhan, tepki dolu mesajında, "Ve durup Çanakkale Şehitlerini düşünüyorum. 103 yıl önce destan yazanlar, masal dinlemişçesine uyuyanlara bir yerlerden bakıyor. “İtilaf kuvvetleriyle” mücadele eden o namuslu kahramanlar, 'iftira kuvvetlerinin' hayatlarını yalanla kazanmasını iğrenerek seyrediyor. Boğaza gelen büyük donanmayla dövüşenler, boğazına kadar çamura batanları acıyla izliyor. Düşmanını bile kucağında taşıyan, sokakta kadına yumruk atanı, okulda öğrenciye dayak atanı, fikrine uymayanı içeri atanı bir yerlerden izliyor. Fakirlik içinde zafer yazan, zenginleşmek için zulüm yapanı bir yerlerden izliyor. Centilmenler savaşı yapanlar, siperden sipere konserve atanlar, hatta karşılıklı maç yapanlar, barış kültürünü her kaybedişimizde bize sırt çeviriyor." ifadelerini kullandı.
ERDOĞAN HEDEF GÖSTERMİŞTİ
Ekim ayındaki belediye meclis oturumunda AKP Grup Başkanı Tülay Ömercioğlu’nun konuşmasıyla ilgili yaşanan tartışma sosyal medyaya yansımış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gökhan'ı hedef göstererek şöyle demişti:
“Sen bunları yaptın. Bak 18 Mart geldi. Şimdiden talimatı verdim. ‘Bu belediye başkanını 18 Mart'ta törenlerde konuşturmayacaksınız’. Oradaki düzenlemenin faili hükümettir, validir. Onun orada konuşma hakkı bir lütuftur. Seçilmişe saygısızlık yaptı. Bunun hesabını verecek. Öyle havaalanına gelip bizi karşılama falan, gelme, karşılama bizi. Önce demokrasi terbiyesini bilmen lazım. Bir hanımefendiye saygısızlık yaparsan, onun sözünü kesersen, onu salodan kovarsan biz de sizi kovulması gereken yerden kovarız ”
http://www.yurtgazetesi.com.tr/politika/erdoganinkonusturmayacaksinizdedigichplih82221.html
Danıştay, CHP’li belediyelerin kampanyalarına nokta koydu: Yardım kampanyası düzenleyerek para toplayamayacaklar!95 izlenme
Pınar'ın katili Avcı'nın barı kapatıldı, duvarlarına 'katil' yazıldı!70 izlenme
Tepki çekmişti: EYT düzenlemesi sonunda imzaya açıldı42 izlenme
Fatih Erbakan Cumhur İttifakı'na katılınca babası Necmettin Erbakan'ın sözleri sosyal medyanın gündemine oturdu 'AKP’ye Oy Vermek İsrail’e Oy Vermektir!'38 izlenme
20 bin öğretmen ataması yapılacak: İşte branş branş kontenjan dağılımı25 izlenme
Süslümanlığın tam tarifi bu videoda !16080 izlenme
Türk düşmanı ve Arap ırkçısı 515 Haşimi çetesi, Adana, Gaziantep ve Sakarya’dan sonra Konya'da ortaya çıktı35 izlenme
İYİ Parti’den istifa eden 100 kişi CHP'ye geçti28 izlenme
YÖK'ten şeriat üniversitelerine iptal!
Hukukçu Salim Şen'den Mehmet Ali Çelebi'ye zehir zemberek sözler! 'Gittiğin yerde onur mu alacaksın yani? Bu ülkede onur böyle mi alınır, itibar böyle mi kazanılır?'
YSK, CHP'nin itirazını reddetti: Oy farkı 23
Vatandaşlardan TÜİK'e 'enflasyon' tepkisi: "TÜİK alışveriş yaptığı yerleri söylesin vatandaş oradan alışveriş yapsın"