Cumhuriyet'te yer alan habere göre; törende konuşan Erdoğan Kanal İstanbul ile Montrö Sözleşmesi'ni bağdaştırdı. .
Tartışma, Erdoğan'ın, "Ya bir boğazımız var İstanbul Boğazı... Siz Independenta olayını unutuyor musunuz? Orada o tanker yanarken 7 ay, 8 ay yanarken hiç sordunuz mu ya acaba neden böyle oldu? Ve zaman zaman yalılara bindiren kuru yük gemileri, tankerler bunları görmüyor musunuz? Ve hepsinden öte Montrö Antlaşması Türkiye'ye ne kazandırmıştır, ne kaybettirmiştir? Acaba bunu hiç düşündünüz mü? İnanın bunların böyle bir derdi yok. Fakat şimdi Kanal İstanbul'la, işte biz bunu onlara anlatacağız, göstereceğiz ve bunu görecekler" sözleriyle başladı.
Montrö Sözleşmesi'nin Kanal İstanbul ile bağdaştırılarak başlatılan tartışma o süreçte yankı bulmadı.
TBMM Başkanı Şentop'un, "Cumhurbaşkanı isterse Montrö'den çekilebilir" yönündeki açıklamasıyla tartışma bir kez daha gündeme oturdu.
TSK içerisindeki sarıklı generalin görüntülerinin yayımlanması, Montrö Sözleşmesi'nin hedef alınması ve TSK'deki bazı mensupların söylemlerinin değişmesinin ardından tartışmalar sürerken 104 emekli amiral, buna yönelik hassasiyetlerini belirten bir bildiri yayımladı.
İktidar kanadından 'darbe iması' olarak yorumlanan bildiri, emekli amiraller hakkında soruşturma açılmasına, gözaltına alınmasına ve son olarak yandaş gazetelerde yakınlarını isimleri liste şeklinde paylaşılarak hedef gösterilmesine kadar ilerledi.
EYT düzenlemesi ne zaman Meclis’e gelecek? Maaşlarda kesinti olacak mı? İlk maaş ne zaman alınacak? Bakan Bilgin açıkladı
Saray danışmanı fesih kararını yorumladı: “Erdoğan ile Bahçeli’nin muhteşem birlikteliği!”
AKP'de başlayan '500 bin liralık rüşvet' kavgası kızışıyor! Eski başkandan açıklama
AKP'de iç çekişme arttı! Erdoğan'dan Abdullah Gül'e çok sert tepki!
Eski AKP’li vekilden Mehmet Akif Ersoy hakkında ‘hatırlı dost’ iddiası
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: "TV’ler bizi yok saydı ama 48 saatte Ankara’nın gönderdiğinden daha fazla yardım topladık"
Hastaneye gelen bir kadın, maske takmasını söyleyen polislere ve hastane görevlilerine saldırdı!
Tüp fiyatlarına bir zam daha
Bakan Soylu: Terörist Dilşah Ercanla ilgili açıklama yaptı.Bu saldırıyla bağlantısı var
İmamoğlu: "Allah'ın izniyle yine bu zorluğun altından hep birlikte kalkacağız"
Balıkesir'de korkutan deprem! Büyüklüğünü Kandilli: 5,1 AFAD: 4,9 diye açıkladı
Cengiz ve Kalyon devlete borcunu ödemiyor... İstanbul Havalimanı'nda garantili işleten iki şirketin borcu dudak uçuklattı
75 ülkeye vizeleri kaldırdı, Türkiye kapıda kaldı
Eğitim Sen'e soruşturmaya tepki: ODTÜ'de öğretim üyeleri de yürüdü