Cumhuriyet gazetesi yazarı Murat Ağırel, bugünkü köşesinde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açılışlarla ilgili çarpıcı detaylar paylaştı. Ağırel, "Meğer açılışlar açılmamış" başlıklı yazısında "Cumhurbaşkanlığı koruma ordusuyla sözde açılış yapıyor. Ama açılışta muhalefeti, seçimdeki rakiplerini yerden yere vuruyor." diyerek "Sözde açılış" demesinin sebebini açıkladı.
Ağırel, şu ifadeleri kullandı:
"Mesela ocak ayının sonunda Bursa’nın Gökdere Meydanı’nda Bursa Gemlik Büyükkumla Barajı, Bursa Bölge İdare Mahkemesi Hizmet Binası, Dağyenice Doğal Yaşam Turizm Kompleksi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılışını yaptı.
Baktım ki meğer söz konusu baraj projesinin 2013’te temeli atılmış ve 29 Ekim 2016’da da açılacağı teminatı verilmiş. Temel atma törenine Bülent Arınç katılmış.
Fakat 2016’da açılması planlanan projeyi Erdoğan 2023 yılında açtığını belirterek miting yapmış. Mitingde de “Bay Kemal” diyerek rakibine yüklenmiş. Üstelik baraj planlanandan çok daha fazla maliyete neden olmuş. Barajın henüz su tuttuğuna dair de bir açıklama yok. 57 milyon liraya mal olacağı hesaplanan barajın 2021 yılı maliyetinin 390 milyon liraya yükseldiği, 2022 yılında ise bu bedelin döviz kurlarındaki artış ile daha da yükseldiği belirtiliyor.
Devlet Su İşleri’nin sitesinde baraj ile ilgili verilen açıklamada, “Gemlik İçme Suyu Projesi kapsamında yer alan barajın toplam maliyeti 2021 yılı fiyatlarıyla yaklaşık 390 milyon TL olup 2021 yılı son aylarında su tutulması planlanmaktadır” ifadeleri kullanılmış.
Erdoğan için bu yeni bir şey değil 2020 yılında da cumhurbaşkanının “yeni” diye açılışını yaptığı fabrikaların büyük bölümünün daha önceden açıldığı ortaya çıktı.
Dahası “açtık” denilen bazı projelerin de açılıştan sonra hizmete girmediği anlaşıldı.
Mesela Erdoğan’ın 15 Ocak’ta açılışını yaptığı Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) “Yeni Nesil Hastane” olarak adlandırılan ek hizmet binası aylarca hizmete girmedi.
Yeni Nesil Hastane’nin altına sadece erişkin acil servis taşındı. Açılıştan sonra ise hastane unutuldu. 249’u servis, 41’i yoğun bakım yatağı olmak üzere toplam 290 yatak kapasiteli hastane çürümeye terk edildi.
Erdoğan’ın geçen ay, Bandırma’da, toplantı salonundan açılışını yaptığı bor karbür fabrikasında, inşaatın devam ettiği ve üretim olmadığı ortaya çıktı.
Çok uzatmayayım. Erdoğan bunu hep yapıyor."
KRT
'ABD' itirafı başını ağrıttı! AKP’nin disipline sevk ettiği Ethem Sancak: "Medyadan öğrendim"63 izlenme
Erasmus için Polonya'ya giden Türk öğrencinin kaldığı devlet yurdu şaşkına çevirdi: "Umarım en kısa zamanda KYK'ler bu şekilde olur"38 izlenme
Bulgarlar Türkiye'ye pasaportsuz girip alışveriş yaparak çıkarken yaş meyve ve sebze ihracatçısı günlerdir Kapıkule Sınır Kapısı’nda bekliyor!40 izlenme
İzmir'de 6.6 büyüklüğünde deprem! Yıkılan binalar var!94 izlenme
Huzurevinde ‘şiddet’ görüntüleri! Gözaltına alınan çalışan tutuklandı26 izlenme
Sayıştay belediyeleri mercek altına aldı: Usulsüzlük fışkırıyor28 izlenme
AKPli siyasetçi AKP’nin oylarının düşmesinin nedenlerini açıkladı: Geçen yıl patates, soğan ve poşet karşımıza çıktı135 izlenme
Pakistan'da bir kadın, parkta TikTok videosu çekerken yüzlerce erkek tarafından cinsel saldırıya uğradı!123 izlenme