Cumhuriyet gazetesi yazarı Murat Ağırel, bugünkü köşesinde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açılışlarla ilgili çarpıcı detaylar paylaştı. Ağırel, "Meğer açılışlar açılmamış" başlıklı yazısında "Cumhurbaşkanlığı koruma ordusuyla sözde açılış yapıyor. Ama açılışta muhalefeti, seçimdeki rakiplerini yerden yere vuruyor." diyerek "Sözde açılış" demesinin sebebini açıkladı.
Ağırel, şu ifadeleri kullandı:
"Mesela ocak ayının sonunda Bursa’nın Gökdere Meydanı’nda Bursa Gemlik Büyükkumla Barajı, Bursa Bölge İdare Mahkemesi Hizmet Binası, Dağyenice Doğal Yaşam Turizm Kompleksi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılışını yaptı.
Baktım ki meğer söz konusu baraj projesinin 2013’te temeli atılmış ve 29 Ekim 2016’da da açılacağı teminatı verilmiş. Temel atma törenine Bülent Arınç katılmış.
Fakat 2016’da açılması planlanan projeyi Erdoğan 2023 yılında açtığını belirterek miting yapmış. Mitingde de “Bay Kemal” diyerek rakibine yüklenmiş. Üstelik baraj planlanandan çok daha fazla maliyete neden olmuş. Barajın henüz su tuttuğuna dair de bir açıklama yok. 57 milyon liraya mal olacağı hesaplanan barajın 2021 yılı maliyetinin 390 milyon liraya yükseldiği, 2022 yılında ise bu bedelin döviz kurlarındaki artış ile daha da yükseldiği belirtiliyor.
Devlet Su İşleri’nin sitesinde baraj ile ilgili verilen açıklamada, “Gemlik İçme Suyu Projesi kapsamında yer alan barajın toplam maliyeti 2021 yılı fiyatlarıyla yaklaşık 390 milyon TL olup 2021 yılı son aylarında su tutulması planlanmaktadır” ifadeleri kullanılmış.
Erdoğan için bu yeni bir şey değil 2020 yılında da cumhurbaşkanının “yeni” diye açılışını yaptığı fabrikaların büyük bölümünün daha önceden açıldığı ortaya çıktı.
Dahası “açtık” denilen bazı projelerin de açılıştan sonra hizmete girmediği anlaşıldı.
Mesela Erdoğan’ın 15 Ocak’ta açılışını yaptığı Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) “Yeni Nesil Hastane” olarak adlandırılan ek hizmet binası aylarca hizmete girmedi.
Yeni Nesil Hastane’nin altına sadece erişkin acil servis taşındı. Açılıştan sonra ise hastane unutuldu. 249’u servis, 41’i yoğun bakım yatağı olmak üzere toplam 290 yatak kapasiteli hastane çürümeye terk edildi.
Erdoğan’ın geçen ay, Bandırma’da, toplantı salonundan açılışını yaptığı bor karbür fabrikasında, inşaatın devam ettiği ve üretim olmadığı ortaya çıktı.
Çok uzatmayayım. Erdoğan bunu hep yapıyor."
KRT
Seçim öncesi ilk anketten çok çarpıcı sonuçlar!62 izlenme
Melis Sezen sessizliğini bozdu: "Işıl ışıl parlamaya devam edeceğiz"35 izlenme
Eğitim Uzmanı, Nagehan Alçı’ya katlanamadı! 'Alın beni yayından!'60 izlenme
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Erdoğan'a yanıt verdi 'Ya kanal ya İstanbul !'210 izlenme
Almanya yardımları kesiyor, OHAL geliyor24 izlenme
Vicdansız gazetecilikte son nokta! Yeni Akit'ten vatandaşlara 'soğan ekmek' tavsiyesi!44 izlenme
AKP’li belediye başkanlarından İmamoğlu’na tebrik ziyareti!116 izlenme
Bakan Koca açıkladı : Toplam vefat sayısı 4.609, vaka sayısı da 166.422 oldu!72 izlenme
AKP'li belediye yasağa rağmen meclisi olağanüstü toplantıya çağırdı: Konu imar rantı!
Yılın rekortmeni patates oldu! Fiyatı yüzde 120 arttı!
Esenyurt'ta bir Türk Suriyeli tarafından bıçakla katledildi! Çevik Kuvvet mahallede önlem aldı!
Nagehan da andımızı faşist buldu! Boyalar bir bir dökülüyor!