CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne Mitingi’nde yaptığı konuşmasında İBB soruşturması kapsamında 23 Mart gününden itibaren tutuklu bulunan İBB iştiraki Medya AŞ. Genel Müdürü Fatoş Pınar Türker’in, gözaltı sırasında çıplak aramaya maruz kaldığı iddialarını gündeme getirmiş ve Türker’in depo gibi bir yerde 4 gün boyunca tutulduğunu ifade etmişti.
Özel, konuşması sırasında “Şimdi iddianame çıktı, İBB davasında. 12 Eylül’ü aratmayan işler… İBB’ye ayrı bir iştirak, başında bir kadın müdür, 13 Mart’ta kızının okulu için yurtdışına çıkmak isterken durduruluyor. ‘Çıkamazsın’ diyor. 14 Mart’ta savcıya gidiyor, ‘İfademi al.’ Almıyor. 15 Mart, ‘Yok.’ 16 Mart, ‘Yok.’ Gidiyor devamlı savcılığın kapısında, ‘Bekleyin.’ Sonra kendi ayağıyla üç kez giden kadını sabah 06.00’da uyuşturucu çetesine operasyon yapılır gibi evinin kapısına gidip vura kıra, alıp götürüyorlar.” ifadelerine yer verdi.
“Götürdükleri yerde, depo dedikleri bir yerde insanlığa aykırı çıplak aramaya tabi tutuyorlar. 12 Eylül darbesinin taşıyamadığı bu ayıbı yaşatıyorlar dört gün boyunca. Şimdi o kişi savcılığa başvurmuş, dinlememişler. Mahkemeye başvurmuş, dinlememişler. En son Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuş uğradığı hak ihlalini anlatmaya çalışırken.” açıklamasında bulunan Özgür Özel, “Biz suçu olana sahip çıkan bir parti değiliz. Hiç olmadık. Ancak bu kadar haksızlığın yanında susup da arkadaşlarımızı asla yalnız bırakmadık.” ifadelerini kullandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın resmi sosyal medya hesabından söz konusu iddialara ilişkin bir açıklama yapıldı. Savcılıktan yapılan açıklamada, "İstanbul 3. Sulh Ceza Hâkimliği’nin 23/03/2025 tarih ve 2025/267 sorgu sayılı kararıyla Rüşvet Almak suçundan tutuklanan Fatoş Pınar Türker, aynı tarihte Marmara Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na kabul edilmiştir. Ulusal basın ve bazı sosyal medya hesaplarında, İBB iştiraki Medya AŞ Genel Müdürü (tutuklu) Fatoş Pınar Türker’in depo olarak kullanılan bir alanda tutulduğu ve çıplak arandığı yönünde iddialara yer verildiği görülmüştür.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamasının devamında, Tutuklunun kuruma kabulü sırasında yapılan işlemler, Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetimi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Yönetmelik’in 34. maddesi hükümleri doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda üst ve eşya araması yapılmıştır.” ifadeleri kullanılırken “Söz konusu arama, dışarıdan görülmesi mümkün olmayan ve herhangi bir görüntü kaydı bulunmayan bir alanda gerçekleştirilmiş olup, iddia edildiği şekilde tutuklunun kıyafetlerinin çıkarılması söz konusu değildir.” denildi.
“Saat 18.01’de başlayan arama işlemi 18.02’de tamamlanmış; düzenlenen arama tutanağında, tutuklunun “herhangi bir zararının ya da şikâyetinin bulunmadığı” hususu açıkça tespit edilmiştir.” denilen açıklamada, "Sonuç olarak, Fatoş Pınar Türker’in Marmara Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda çıplak aramaya tabi tutulduğu ya da tutuklulara mahsus yaşam alanları dışında tutulduğu yönündeki iddialar tamamen asılsızdır. Kuruma kabul, üst araması ve yerleştirme işlemleri mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmiştir” ifadeleri kullanıldı.
Bakan ‘asla tuzak kurmuyoruz’ demişti, görüntüler ise tersini söylüyor25 izlenme
İmamoğlu: "300 gündür 12 metrekaredeyim!"9 izlenme
Cem Uzan: İki ay içinde ülkeme döneceğim, Cumhurbaşkanlığına aday olacağım170 izlenme
Bu gece yarısından itibaren motorine bir indirim daha geliyor!35 izlenme
Elektrik ve doğalgazda indirim gerçeği112 izlenme
Bilal Erdoğan lüks AVM’de tavukçu açtı!63 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 131 can kaybı, 9217 vaka!158 izlenme
'Durma eylemi' yaptıkları için gözaltına alınmışlardı: 'Baskı' sorusu dikkat çekti19 izlenme
Kira bedelini altın olarak belirleyen İlahiyat profesörü bakanlığı kızdırdı
SADAT'tan Kılıçdaroğlu açıklaması: 'Şirketin ofisine zorla girmeye çalıştı, hedef gösterdi'
Ayşe Ateş'in de ismini verdiği Olcay Kılavuz hakkındaki dosyaya girsin talebi reddedildi
Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Soylu’ya CHP’den tepki: "Laga luga etmeden cevap ver"