AKP, “Yeni Ekonomi Programı”yla kamuya ait son değerleri de sermayeye peşkeş çekerek bütçeyi düze çekmeye hazırlanıyor.
Sermaye sınıfının partisi AKP, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “Yeni Ekonomi Programı”yla bir yağma operasyonuna daha hazırlanıyor.
İktidara geldiği günden bu yana 62.5 milyar doları bulan özelleştirme gerçekleştiren AKP, AKP 48 milyar liralık satış yapmayı gündemine aldı.
YEP’te yer alan hedeflere göre, önümüzdeki 3 yılda elde kalan kamuya ait son değerler de elden çıkarılarak sermayeye peşkeş çekilecek.
Bakan Berat Albayrak’ın açıkladığı YEP’in hedef ve tahminlerine göre, 2018 yılında özelleştirmeden elde edilecek toplam gelir 8 milyar lira olacak.
YEP’in hedeflerine göre AKP iktidarı 2019 yılında 10 milyar TL, 2020 yılında 22 milyar TL ve 2021 yılında da 16 milyar TL olmak üzere 3 yılda özelleştirme yoluyla toplam 48 milyar liralık kamu kaynağını yerli ve yabancılara satıp gelir elde edecek. Bu gelirin ise halen devletin işlettiği Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri, otoyollar, şeker fabrikaları, elektrik üreten barajlar ve limanlar ile değerli arsa, arazi ve binaların satılmasıyla elde edileceği öngörülüyor.
http://gazetemanifesto.com/2018/yeptenyeniyagmadalgasiciktikamuyaaitsondegerlerdesatiliyor208126/
CHP’de kritik oylama: Değişim isteyenler yeterli oyu bulamadı39 izlenme
Corona nedeniyle işten çıkarmalar başladı!91 izlenme
‘Enflasyon Canavarı’ geri mi dönüyor? Enflasyon tahmininde büyük artış!88 izlenme
01 Ocak 2023 tarihinden geçerli yeni düzenlemeler neler?21 izlenme
Timur Cihantimur için şartlı tahliye talebi! Cezaevinin şartlarını ileri sürerek tahliye istediler27 izlenme
9 kişiden 8'i elendi; mülakattan yalnızca AKP ilçe başkanının yeğeni geçti!67 izlenme
Sata sata bitirdiler19 izlenme
İsmail Saymaz, AKP'nin sakladığı Öcalan ve PKK gerçeğini açıkladı! "Fesih çağrısını bedava yapmadı!"20 izlenme