Yerel seçimler yaklaşırken emekliler 3 bin TL'ye çıkarılan ikramiyelerden yana şikayetçi.
Emekli vatandaş 3 bin TL'lik ikramiyeye itiraz ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere seyyanen zam taleplerini "tahrik" olarak nitelemiş ve bütçede emeklilere daha fazla kaynak ayırmanın imkansız olduğunu savunmuştu.
Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Erdoğan'ın açıklamasına karşılık olarak 29 Şubat’ta açıklama yaparak “Emeklilerimizin çağrıları haksız değildir, gerekli iyileştirmeler cömertçe yapılacaktır” demişti.
Kısa Dalga'dan Mehmet Çetingüleç'in iktidar kulislerinden aldığı son bilgilere göre ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazartesi günü (yarın) yapılacak kabine toplantısından sonra emekli ikramiyelerine yönelik bir açıklama yapacak.
Buna göre Erdoğan'ın bayram ikramiyesinin 3 bin TL'den 10 bin TL'ye çıkarılmasını duyuracağı öne sürülüyor. Böylece 2023 yılında 2 bin TL olan ikramiyeye 5 kat zam yapılmış olacak.
İktidar kanadından kulislere yansıyan bilginin doğru çıkması halinde emekliler Ramazan ve Kurban Bayramı'nda 10'ar bin TL, yani toplamda 20 bin TL ikramiye alacak.
Gerçek Gündem
İBB mühürledi, AKP'li belediye dinlemedi!61 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 17.426 yeni vaka tespit edildi, 35.568 kişi sağlığına kavuşurken, 138 kişi hayatını kaybetti!53 izlenme
Vatandaş krizde, Erdoğan Suriyelileri düşünüyor ! '110 bin Suriyeliye vatandaşlık verdik. Bu insanlar ülkemde kaçak köçek yaşamasın'342 izlenme
Kılıçdaroğlu’na hakaret eden doktor görevden alındı!683 izlenme
Türkiye’den işçi alımı Almanya’yı karıştırdı! ‘Türk işçileri havada kaptılar’50 izlenme
Gerici Akit TV programcısını 'Başkanlık' kesmedi 'Erdoğan neden halife olmasın !'546 izlenme
Özgür Özel diploma polemiğini tozlu raflardan indirdi: "Bu iş döner dolaşır Erdoğan'ı vurur"29 izlenme
İstanbul Barosu'ndan İmamoğlu'nun avukatı için açıklama27 izlenme
Atatürk’ün anısına, 83 yıl aradan sonra ilk kez düzenlendi!
Sorunlu kredi stoku 3 trilyon liraya dayandı
Ray döşenirken de yandaş unutulmamış: İki şirkete yaklaşık 400 milyon TL!
Enis Berberoğlu'nun avukatı konuştu: “Bu karardan sonra Enis Bey’in milletvekilliği iade edilmelidir"