İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
* Covid 19 salgını ile mücadelede kontrollü normalleşme döneminde illerimizin risk durumlarına göre hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına devam edilmektedir. Bu kapsamda Düşük (Mavi) grubunda yer alan Şırnak'ta ve Orta Risk (Sarı) grubunda yer alan Batman, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Uşak, Van'da hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içinde olduğu gibi 21.0005.00 saatleri arasında uygulanacak.
* Yüksek risk (Turuncu) grubunda yer alan Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Bingöl, Burdur, Denizli, Hatay, Kahramanmaraş, Kars, Kırşehir, Manisa, Tunceli'de hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma 21.00Cumartesi 05.00 saatleri arasıyla Cumartesi günü saat 21.00'de başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00'de bitecek şekilde uygulanacak.
* Çok yüksek risk (Kırmızı) grubunda yer alan Adıyaman, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat, Zonguldak'ta ise hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma günü saat 21.00'de başlayıp Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00'de bitecek şekilde uygulanacak.
Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulama biçimine göre Cumartesi ve/ veya Pazar günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.0017.00 saatleri arasında açık olacak. Yine belirtilen süre içerisinde marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar ve kuruyemişçiler telefonla ya da online olarak aldıkları siparişleri teslim edebilecek.
* Cumartesi/ Pazar günü ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak. Lokanta/restoran, pastane ve tatlıcı tarzı işyerleri Cumartesi ve/ veya Pazar günü 10.0024.00 saatleri arasında paket servis faaliyetlerine devam edebilecek.
* Online sipariş firmaları da Cumartesi ve / veya Pazar günü 10.0024.00 saatleri arasında siparişleri teslim edebilecek.
Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan yüksek ve çok yüksek risk grubundaki illerimizdeki vatandaşlarımızın, Bakanlığımızca daha önce çıkarılan genelgeler doğrultusunda temel ihtiyaç malzemelerine ulaşmaları noktasında herhangi bir zorlukla karşı karşıya kalmamaları için gerekli tüm tedbirler alınmıştır.
* Covid19 salgını ile mücadelemiz sona erip eski normale dönünceye kadar TEMİZLİK, MASKE, MESAFE kurallarına uymaya devam etmeliyiz. Sağlığımız için hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz.
Yandaş medya muhabirleri Diyarbakır'da oturma eylemini görüntülemek isterken birbirine girdi !208 izlenme
İmamoğlu’ndan Bakan’a: Çok utanacaksınız!131 izlenme
Aczmendi Tarikatı lideri Müslüm Gündüz'den skandal sözler! “Birisi önümüze düşer yaparsa eyvallah. Yapmazsa da biz bu rejimi yıkıp hilafeti ilan edeceğiz”53 izlenme
Yandaş Takvim'den AYM üyesi Engin Yıldırım'a tehdit! "Seni o bayrak direğine asarlar"53 izlenme
Elektrik faturalarında yeni dönem başlıyor: İki katına çıkabilir! '1050 TL'lik fatura' detayı22 izlenme
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme: Bir komiser daha tutuklandı51 izlenme
İran Cumhurbaşkanı, heyette bulunan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın elini sıkmadı30 izlenme
Meksikalı bakan uçağı yarım saat bekletti, yolcuların tepkisi üzerine istifa etti!58 izlenme