Home
16 Haziran 2025 ( 11 izlenme )
Reklamlar

Erdoğan “silkeleme talimatı” vermişti: İBB’nin 8 ayda 17.5 milyarlık vergi geliri kesildi


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “belediyeleri silkeleme” talimatının İBB bilançosu ortaya çıktı. İBB’nin son 8 ayda merkezi idareden alacağı vergi gelirlerinden 17.5 milyar TL kesinti yapıldı. Ulaştırma Bakanlığı’nın İBB’ye devrettiği metrolar için yapılan 20 milyarlık kesintiyle birlikte toplam kesinti 37.5 milyar TL’ye çıktı. İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Gencay Özcan, yapılan bu kesinti ile İstanbul’a 576 kreş, 100 öğrenci yurdu açılabileceğini söyledi.



Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz aylarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a belediyelerin SGK borçlarına yönelik talimat vererek “Kendilerini daha kararlı bir şekilde silkelemende fayda var” demişti.

Silkeleme talimatının İBB’ye bilançosu, İBB Meclisi’nin haziran ayı oturumlarının ilk birleşiminde tartışmalar sırasında ortaya çıktı.

AKP’li meclis üyeleri oturumda, İBB’nin bağlı kuruluşlar ve iştirak şirketleri ile birlikte toplam bütçesinin açıklanması için soru önergeleri verdi.

CHP Grup Sözcüsü Gencay Özcan, yasaya göre iştirak şirketlerinin bütçe denetiminin mecliste olmadığını söyledi. Soru önergeleri ile algı yaratılmak istendiğini vurgulayan Özcan dikkat çeken başka bir rakam açıkladı.

SİLKELEME OPERASYONUN SONUÇLARINI AÇIKLADI

İBB’nin son 8 ayda merkezi idareden alacağı vergi gelirlerinden 17.5 milyar TL kesildiğini belirten Özcan, “Ulaştırma Bakanlığının ‘ben yapıyorum’ diyerek U harfi altında topladığı ve İBB’ye teslim ettiği metroların kesintileri de 20 milyar TL. Toplam 37.5 milyar TL merkezi idare tarafından kesilmiş oldu” dedi.

Özcan bu kesintiler yapılmasa İstanbul’a 576 kreş, 500 kent lokantası, 100 öğrenci yurdu açılabileceğini, 15 PendikSabiha Gökçen Metrosu yapılabileceğini belirtti.

Özcan “Türkiye’yi uğrattıkları zararın haddi hesabı yok. Türk demokrasinin uğradığı zararın haddi hesabı yok” diye tepki gösterdi.

Nefes

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Otogaza zam! Yetkililer 'Şöyle uçuyoruz böyle konuyoruz' diyor ama gençler ülkeden kaçıyor: Erasmus'a gidenler kaçıp geri dönmüyor! Muhtarın bile haberi yok! Dikmen Mahallesi bir gecede "Sakarya" oldu, vatandaşlar şaşkına döndü AKP’li vekil, Erdoğan’ın uçak filosunu böyle savundu: Abartılıyor, Ne olacak yani?