Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz aylarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a belediyelerin SGK borçlarına yönelik talimat vererek “Kendilerini daha kararlı bir şekilde silkelemende fayda var” demişti.
Silkeleme talimatının İBB’ye bilançosu, İBB Meclisi’nin haziran ayı oturumlarının ilk birleşiminde tartışmalar sırasında ortaya çıktı.
AKP’li meclis üyeleri oturumda, İBB’nin bağlı kuruluşlar ve iştirak şirketleri ile birlikte toplam bütçesinin açıklanması için soru önergeleri verdi.
CHP Grup Sözcüsü Gencay Özcan, yasaya göre iştirak şirketlerinin bütçe denetiminin mecliste olmadığını söyledi. Soru önergeleri ile algı yaratılmak istendiğini vurgulayan Özcan dikkat çeken başka bir rakam açıkladı.
İBB’nin son 8 ayda merkezi idareden alacağı vergi gelirlerinden 17.5 milyar TL kesildiğini belirten Özcan, “Ulaştırma Bakanlığının ‘ben yapıyorum’ diyerek U harfi altında topladığı ve İBB’ye teslim ettiği metroların kesintileri de 20 milyar TL. Toplam 37.5 milyar TL merkezi idare tarafından kesilmiş oldu” dedi.
Özcan bu kesintiler yapılmasa İstanbul’a 576 kreş, 500 kent lokantası, 100 öğrenci yurdu açılabileceğini, 15 PendikSabiha Gökçen Metrosu yapılabileceğini belirtti.
Özcan “Türkiye’yi uğrattıkları zararın haddi hesabı yok. Türk demokrasinin uğradığı zararın haddi hesabı yok” diye tepki gösterdi.
Nefes
İBB'nin büyük başarısı! 'Askıda Fatura' projesi Bloomberg Küresel Belediye Başkanları Yarışması’nı kazandı, tüm dünyada uygulanabilir hale getiriliyor!57 izlenme
AKP'ye soğuk duş! İşte Mart ayında yapılan 10 anketin ortalaması43 izlenme
Cübbeli Ahmet'e imar kıyağı! AKP ve MHP'li üyelerin oylarıyla geçti!99 izlenme
Türkiye, Sezgin Baran Korkmaz’ı yanlış yerde arıyor! İade talebi yanlış yere gönderilmiş!82 izlenme
Tayfun Kahraman'a eziyetin videosu ortaya çıktı!36 izlenme
Ruhsar Pekcan için düğmeye basıldı: 'Yasal süreç başlıyor'73 izlenme
8 çocuğu istismar eden ilkokul öğretmenine büyük ceza!22 izlenme
3 gazeteci hakkında "Cumhurbaşkanına hakaretten" hapis istemi31 izlenme