Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerden önce “Kamuya işe alımlarda zorunlu bazı alanlar dışında başarı sıralamasına göre işe alımı esas haline getireceğiz” diyerek kamuda mülakatları kaldıracaklarını vaat etti.
CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Erdoğan’ın vaadini anımsatarak konuyu Meclis’e taşıdı. Karakoz, seçimin üstünden dört aylık bir sürecin geçtiğini belirterek, “Ne oldu vaatlerinize ve sözlerinize” diye sordu.
Seçimlerden sonra bakanlıklarda yapılan yükselme sınavlarına da değinen Karakoz, “Yüksek not alan liyakatli insanlar mülakatlara takıldı, düşük not alan birçok torpilli ise 23 dakikalık mülakatlarla ömür boyu saltanat sürecekleri makamlara yükseltildi” ifadelerini kullandı.
‘ADALETSİZLİĞİ GİDERİN’
Karakoz, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Erdoğan’ın vaadine göre mülakatın olmadığı, sadece liyakatin olduğu bir düzen ne zaman kurulacak ve ne zaman uygulamaya koyulacaktır? Bunun yapılmaması, uygulanmaması için ne gibi gerekçeleriniz var” sorusunu yöneltti. Karakoz, “Adaletsizliği gidermek için nasıl bir çalışma yapmayı planlıyorsunuz?” dedi.
KRT
Corona virüsüyle mücadele ederken Erzincan’da başka bir hastalık patlak verdi!90 izlenme
AKP'den 'erken seçim mi geliyor' dedirten hamle: 196 milyarlık dış kredi alınacak25 izlenme
Bursa’da ürküten tablo: Vefat sayısında yüzde 152 artış var!75 izlenme
GÜBRETAŞ’ın keyfine diyecek yok: 10 kişilik yönetime 32,6 milyon TL’lik menfaat34 izlenme
AK trol Abdurrahman Uzun 9 Eylül'ü hedef aldı! 'K…larından yeni bir kurtuluş tarihi oluşturmaya çalışıyorlar'70 izlenme
Dış ticaret açığı Mayıs'ta rekor kırdı!45 izlenme
Anaokulu öğretmeni Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla görevden alındı!184 izlenme
Memleket işte bu halde! İstanbul'da Suriyeli cihatçı grup sokağa inip eylem yaptı!94 izlenme