Erzurum, Turhal ve Ilgın şeker fabrikalarının ihalesi bugün yapılıyor. Erzurum şeker fabrikası ihalesi saat 14.30'da başladı. 211 milyon lirayla başlayan ihaleye iki firmadan da teklif gelmedi. Turhal fabrikasına ise 5 firma teklif verdi. İhaleyi 569 milyon lirayla en yüksek teklifi veren Kayseri Şeker kazandı. 16.00'da Ilgın şeker fabrikasının satışı satılacak. Öte yandan CHP milletvekili Burcu Köksal ve Meclis üyesi Semra Dinçer, ihalenin yapıldığı binaya girmelerine izin verilmeyince oturma eylemi başlattı. CHP'li vekil Köksal, içeriye alınmamalarına tepki gösterdi.
ERZURUM'A TEKLİF ÇIKMADI
Erzurum şeker fabrikası ihalesine sadece iki firma katıldı. İhalede Doğuş Gıda ve MBM Enerji teklif verirken, masada sadece MBM Enerji yer aldı. Doğuş Gıda ihaleye gelmedi, ancak teklifini gönderdi.
Erzuruma teklif yok, Turhalın kazanını belli olduİhale 211 milyon lirayla başladı. MBM Enerji Enerji bu rakamı duyunca ihaleden çekildiğini açıkladı. Doğuş da masada olmadığı için ihale teklifsiz sona erdi.
TURHAL'I KAYSERİ ŞEKER ALDI
Turhal şeker fabrikasına Bilgi Gıda, Kayseri Şeker, Albayrak Turizm, Doğuş Gıda ve Mutlucan Tuz teklif verdi. İhaleyi 569 milyon lirayla en yüksek teklifi veren Kayseri Şeker kazandı.
İÇERİYE ALINMAYAN CHP'LİLER TEPKİ GÖSTERDİ
CHP milletvekili Burcu Köksal ve Meclis üyesi Semra Dinçer ise, ihalenin yapıldığı binaya girmelerine izin verilmeyince oturma eylemi başlattı.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesine ilişkin üçüncü ihaleyi de önceden ilan etmeksizin yapıyor. ÖİB, Erzurum, Turhal ve Ilgın şeker fabrikaları için ihalenin bugün olduğunu sabah yaptığı basın açıklamasıyla duyurdu. Şeker fabrikaları öncesinde yaptığı teklifleri kamuoyuna ihaleler öncesinde açıklayan ÖİB, yine bugünkü duyurusunda üç fabrikaya hangi yatırımcıların teklif verdiğini ilan etmedi.
1956 yılında açılan şeker fabrikası Erzurum'un ilk fabrikasıydı. Turhal Şeker Fabrikası 1934 yılında, Ilgın ise 1982'de üretime başlamıştı.
4 FABRİKANIN İHALESİ BİTTİ
Bor Şeker Fabrikası'na 336 milyon, Yozgat'a 275 milyon lirayla Doğuş Gıda; Kırşehir’e 330 milyon lirayla Tutgu Gıda; Çorum Şeker Fabrikasına da 528 milyon lirayla Safi Yakıt en yüksek teklifi veren olmuştu.
SIRADA ONLAR VAR
18 Nisan'da Afyon, Alpullu, Burdur, Elbistan ve Muş Fabrikaları ile teklif verme süreleri uzatılan Erzincan ve Kastamonu Fabrikaları için teklifler alınacak.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/erzurumsekerfabrikasinateklifyokturhalinkazaninih87753.html
İkinci muhtar skandalı! Mahalle karantinaya alındı, muhtar görevden uzaklaştırıldı!222 izlenme
TRT'den skandal tanıtım! TRT'nin dijital platformu Tabii’nin lansmanına katılan ünlülerden "Arapça" selam vermeleri istendi54 izlenme
5 litre ayçiçek yağına zam! İşte vatandaşın cebini yakan 24 saatlik fark!62 izlenme
Sayıştay açıkladı: PTT, 2 milyarlık işi ihalesiz bakın kime verdi!49 izlenme
Koronavirüs için verilen önerge TBMM'de reddedildi!87 izlenme
İsrail Lübnan’da bin 888 kişiyi öldürdü!21 izlenme
AKP'de başkanların savaşı! Eski başkan işe aldı yeni başkan kovdu...95 izlenme
Çorlu Tren Katliamı duruşmasının görüldüğü gün TCDD Genel Müdürüne milyarlık ihale: Cezalandırılmayıp ödüllendirildi31 izlenme