Anneler Günü’ne özel mesajlar ve açıklamalar yapılmaya devam ederken, bir açıklama da Kadın Dayanışma Komiteleri’nden (KDK) geldi.
‘Ölen Her Kadın İçin İki Elimiz Yakanızda: Suçlusun İçişleri Bakanı’ başlıklı açıklamada Türkiye’de 2024'ün kadınların en çok öldürüldüğü yıl olarak tarihe geçtiği vurgulandı.

Açıklamada şöyle denildi: Aynı mahallede oturduğumuz, işe giderken aynı sokaklarda yürüdüğümüz kadın arkadaşlarımız evlerinde, iş yerlerinde, sokak ortasında şiddete uğruyor, hayatını kaybediyor. Yalnızca cinayete kurban giden sayısı artmıyor. Kadınların öldürülmesi daha canavarca bir hal alıyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya seslenen kadınlar ‘İş işten geçtikten, kadınlar hayatını kaybettikten sonra yapılan tutuklamalarla mı güvenliği sağlıyorsunuz? Defalarca Emniyet'e başvuran, koruma kararları çıkarttıran, ölmemek için adeta çırpınan kadınları korumayarak, öldürülmesine göz yumarak mı güvenliği sağlıyorsunuz?’ diye sordu.
‘Basına yansıyan bilgilere göre 2024'te en az 18 kadın koruma, uzaklaştırma kararı ve talebine rağmen öldürdü’ diye belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: Bugün bu ülkede binlerce kadın şiddet gördüğü kişiye karşı koruma ya da uzaklaştırma kararı almaya çalışırken yalnız ve çaresiz. Bir kadın 'ben tehlike altındayım' dediğinde onu korumakla yükümlü olanlar süreci uzatıyor; kolluk adli makamlara yönlendiriyor, adli makamlar ise kişiyi kendi kaderine terk ediyor. Sizin yüzünüzden, kadınlar katilleriyle baş başa kalıyor.

İstanbul Şişli'de eski eşi tarafından öldürülen Bahar Aksu’nun da hatırlatıldığı açıklamada ‘Bahar Aksu uzaklaştırma kararına rağmen öldürüldü, Samsun'da Emine Akpınar uzaklaştırma kararına rağmen öldürüldü. Muğla Menteşe'de Senem Kıvrık uzaklaştırma kararına rağmen öldürüldü. Ankara'da Mine Nur Ala defalarca aldığı uzaklaştırma kararına rağmen öldürüldü’ denildi.
Gerçek Gündem
Kaynak: ANKA
Fatih Altaylı’dan 'Başımızın üstünde yerleri var' diyen Erdoğan’ı kızdıracak Suriyeliler yorumu28 izlenme
Şeker fabrikaları satıldı, sıra TÜRKŞEKER’e ait arsalara geldi!60 izlenme
En son okuduğunuz kitabın adı ve yazarı nedir ? 'Ben pek kitap okumadım, yalnız Ak Parti çok süper !'1702 izlenme
Serdar Öktem'in adresini böyle bulmuşlar!49 izlenme
Erdoğan hedef aldı Yusuf Tekin harekete geçti! Laiklik Bildirisi yargıya taşınıyor22 izlenme
Reina katliamına AKP zihniyetinin bakış açısı 'Türkiye uçak, tank, füze yapıyor, kâfirle dost olunmaz !'1588 izlenme
Akit ve tarikatların hedefindeki Atatürkçü ilahiyatçı, öğretmen Cemil Kılıç ihraç ediliyor!121 izlenme
AKP Sözcüsü Çelik, 30 Ağustos’ta Atatürk’e yer vermeyen Diyaneti savundu!216 izlenme