Elif Çakır ve Yıldıray Oğur ile “Bi' Karar Ver” programına konuk olan gazeteci İsmail Saymaz, eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a ait şirket ile ilgili yaşanan skandallar silsilesi ile ilgili dikkat çeken ayrıntıları paylaştı.
Pekcan ile ilgili Bakan olmadan önce gümrük müdürlüklerine uyarı yazısı gönderildiği hatırlatan Saymaz, şunları kaydetti:
"Ruhsar Hanım, Bakan olduktan sonra dezenfektan şirketini kuruyor. Bu şirket kurulduktan sonra Ticaret Bakanlığı'na satış yapıyor.
İkincisi Ticaret Bakanlığı'nın güdümü ve denetimi altındaki Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne satış yapıyor. Üçüncüsü THY'nin ortağına satıyor."
"EN ALTTAKİLER DAHA DA EZİLİYOR"
Ruhsar Pekcan'a devlet tarafından verilen koltuğa, masrafı için Pekcan'ın 400 bin TL harcadığını da belirten Saymaz, Türkiye'deki ekonomik eşitsizliği eleştirdi:
"Giderek daha sınıfsal bir vaziyet ortaya çıkıyor. En alttakiler daha da eziliyor. Ruhsar Pekcan, devletin ona verdiği koltuğa masrafı için 400 bin TL harcamış.
Dünyanın diğer ucunda Boris Johnson'ın kampanya parasıyla evini onarması soruşturma nedeni. Ve soruşturma açılıyor. Burada Ticaret Bakanı'na konut veriyorsunuz fakat emekli ikramiyesine 100 lira zammı fazla görüyorsunuz."
Mehmet Akif Ersoy’un doğum gününde çekilen fotoğraftaki kişi Binali Yıldırım'ın kardeşi çıktı, açıklama geldi27 izlenme
Fatih Altaylı'ya verilen cezanın gerekçesi açıklandı!20 izlenme
Turizm Bakanlığı'nın "Biz aşılandık" maskeli videosuna tepki: "Türk'üm özür dilerim!"131 izlenme
İsrail kara harekâtına mı hazırlanıyor? Gazze sınırında sıcak saatler52 izlenme
Tek geçerli teklifle 25 milyonluk ihale Albayrak Grubu'na gitti34 izlenme
Karabulut Ailesi’nin avukatı Rezan Epözdemir'den flaş sözler! "Yahudi Mayasız Ayini'ne göre 18 yaşına gelmiş bir erkeğin bakire bir kızı öldürerek rüştünü ispat etmesi gerekiyor"74 izlenme
Eski bürokratın evinde külçe külçe altın, dolarlar çıktı!40 izlenme
Tanju Özcan Kılıçdaroğlu'na ateş püskürdü! "Her ne kadar umutsuz olsam da sayın Kılıçdaroğlu iktidarın bu tuzağını iki cümle ile bertaraf edebilir" diyerek çağrıda bulundu28 izlenme
Bakan Koca verileri açıkladı: 5.967 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.418.472’ye, can kaybı da 24.789’a yükseldi!
Ankara kulislerinde konuşulan iddia: Memur ve emekli hayal kırıklığına uğrayacak
İBB operasyonunda yine 'tek sıra' görüntü servis edildi!
Bakan Koca açıkladı: 20.470 yeni vaka tespit edildi, 22.109 kişi sağlığına kavuşurken, 145 kişi hayatını kaybetti!