Eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici, TV5’de yayınlanan 'Buluşma Noktası' programında Kanal İstanbul projesini değerlendirdi.
Yahnici, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Kanal İstanbul’dan rahatsızlık duyanları 'şuursuz' ve 'gayri milli' olmakla suçlamasına dair bir soru üzerine şunları söyledi:
"Eski ifadesi farklıydı. 2011'de Haliç Kongre Merkezi’nde Sayın Erdoğan, ilk defa bu açıklamayı yaptığında, Sayın Bahçeli’nin zehir zemberek, Kanal İstanbul’la ilgili bir açıklaması vardı. İkisinin aynı kişi olduğu tartışma götürmez de, anlamak mümkün değil. Ben anlamadım. Kim anlar? Ben Genel Başkan Yardımcısıydım ama tanıyamıyorum. 2011'de Kanal İstanbul’u 'çılgınların çılgın projesi' diye ifade eden, ifade buyuran Sayın Bahçeli, bugün ne oldu da acaba, 'Kanal İstanbul’a karşı duranlar hain' demektedir?"
Yahnici, "Ne değişmiş olabilir?" sorusu üzerine de "Hiç bilemem. Sorunun cevabı kendilerinde... Sayın Erdoğan’la Sayın Bahçeli’nin birbirine karşı ifade ettikleri sözlerin, geçmişteki beyanlarının birer tane muhatabı vardır; birisi Sayın Erdoğan, birisi Bahçeli. Kimse bilemiyor; dün niye böyle dediniz de bugün niye (böyle) dediniz?" ifadelerini kullandı.
Yahnici, "Türkiye’nin menfaati açısından Sayın Bahçeli’nin düşünce değiştirmesi söz konusu mudur?" sorusuna da, "Efendim, okuması lâzım. Neyi okudu acaba? ÇED raporunu mu okudu? Bir şey okuduğunu sanmıyorum. Önüne gelen basın özetini okumuyor" karşılığını verdi.
https://halktv.com.tr/gundem/eskimhpgenelbaskanyardimcisibahceliyitaniyamiyorum414463h
CHP'li vekil 2 sene önce FETÖ ve ABD'nin Montrö ve Kanal İstanbul planını ifşa etmiş!115 izlenme
İlber Ortaylı’dan ‘soy’ çıkışı: “Hem cahildir hem zihinleri geridir”311 izlenme
İşte Erzurum’a sürülünce emekli olan Dilan Polat savcısının rüşvet yazışmaları35 izlenme
Yılmaz Özdil: Aramıza yepyeni bir 'vatan haini' katıldı82 izlenme
Prof. Dr. Filiz Onat canlı yayında şok etkisi yarattı ! 'Sağlık Bakanlığı biliyor ve paylaşmıyor !'234 izlenme
Yalanlar ve Gerçekler 8! Organize suç, yolsuzluk, ağ kuruldu suçlamalarına yanıt35 izlenme
‘İki kez oy kullandım’ diyen kadın gözaltına alındı!487 izlenme
Sağlık Bakanı duyurdu: 5.160 yeni vaka tespit edilirken, 52 kişi hayatını kaybetti, 4.636 kişi de sağlığına kavuştu!69 izlenme
Ömer dizisindeki tarikat eleştirisi gündeme bomba gibi düştü: "Hakikati kaynağında, Kur'an-ı Kerim'de arayın. Bu şatafatın içinde değil!"
Keşke bzimkilerde böyle olsa !
Binali Yıldırım: Trafik sorununu çözerim dersem kimse bana inanmasın
İstila devam ediyor! Kuşadası’nda plaja botla gelen kaçaklar şehre böyle dağıldı