MHP İlçe Başkanlığı’nda çalışan K.A. isimli kadın, kısa bir süre önce görevinden istifa eden İlçe Başkanı Ali Demiray’dan, kendisine “cinsel saldırıda” bulunduğunu iddia ederek 30 Mart tarihinde şikâyetçi olmuştu.
Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı da MHP’li Ali Demiray hakkında “Cinsel taciz ve basit cinsel saldırı” suçlarını işlediğini belirterek 22 Mayıs tarihinde iddianame hazırladı. Ardından Gebze Asliye Ceza Mahkemesi’nde Demiray hakkında dava açıldı.
BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre iddianamede K.A. isimli kadının, MHP Dilovası İlçe Başkanlığı’nda çaycı olarak çalıştığı dönemde, hem parti binasında hem de evinde MHP’li Demiray’ın sözlü ve cinsel saldırısına maruz kaldığını belirttiği ifade edildi. İddianamede K.A. delil olarak sunduğu ses kaydının anlattıklarını doğrular nitelikte olduğu belirtildi.
Buna karşın MHP’li Demiray’ın “kendisine iftira atıldığı” şeklindeki savunmasının da K.A. ile aralarında husumet bulunmadığı için “suçtan kurtulmaya yönelik” olduğu ve bu nedenle itibar edilmediği belirtildi.
K.A. emniyet ifadesinde ise “Parti binasında Ali Demiray bana ‘kadınlığının hakkını ver. Senin de ihtiyacın olur bazı şeylere. Kafanı dağıtmak istersen beni ara. Güzelsin benim hoşuma gidiyorsun. Fiziğin de güzel…’ dedi” ifadelerini kullandı.
İfadesinde MHP’li Demiray’ın farklı zamanlarda fiziksel cinsel saldırısını sürdürdüğünü anlatan K.A. daha önce yaptığı açıklamada ise “Demiray, ‘bana bir şey olmaz. Ben her türlü yırtarım’ dedi. MHP İl Başkanı ile konuştum ‘gereken neyse yapılacak’ dedi ama bir şey yapılmadı. Psikolojim bozuldu. Günlerdir evden çıkamıyorum. Çalışmadığım için kiramı ödeyemiyorum, geçinemiyorum” demişti.
Öte yandan Demiray, K.A.’nın şikâyetinden sadece bir gün sonra, 31 Mart tarihinde “Sağlık sebeplerinden dolayı Milliyetçi Hareket Partisi Dilovası İlçe Başkanlığı görevimden istifa etmiş bulunmaktayım. Teşkilatlarımın ve liderimiz sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin her daim emrindeyim” diyerek görevinden istifa ettiğini duyurdu.
Cumhuriyet
Televizyon dizilerinde şok sansürleme! Her şey onlara göre ayarlanıyor!355 izlenme
ABB'yi Ankara'daki Ay-Yıldızlı trafik lambaları için CİMER'e şikâyet ettiler!27 izlenme
'Garanti yolcu' sayısında yüzde 95.8'lik yanılma!552 izlenme
Utanç belgesi ilk kez ortaya çıktı: Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur’un savunmasında pes dedirten rapor!77 izlenme
Pandemide 256 şube kapandı, 2 bin 224 bankacı işsiz kaldı!52 izlenme
İstanbul’da bir depoda 685 bin kaçak medikal maske ele geçirildi!92 izlenme
En düşük emekli aylığı 10.459 lira37 izlenme
Trump için harcanan para artıyor: 9.5 milyar lirayı buldu17 izlenme
Katarlılar da kandırmış! AKP'li bakan Katar'a kırgın: Kıbrıs'ta yer almaları bizi üzdü
CHP'li belediye başkanları Muğla'da bir araya geldi "Hizmet etmemiz engellenmeye çalışılıyor"
Bakan Koca açıkladı: 25.101 yeni vaka tespit edilirken, 227 kişi hayatını kaybetti, 27.447 kişi sağlığına kavuştu!
Şehitler arasında ayrımcılık yapılmasına Alevi Dedesi isyan etti