Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nda (RTÜK) dört dönemdir başkanlık görevini sürdüren, yeni dönem için aday olmadı.
Şahin'in görev süresinin sona ermesinin ardından Üst Kurul üyeleri yeni başkanı belirlemek üzere toplandı.
Gerçekleştirilen toplantıda RTÜK Başkanlığı'na Kurul üyelerinden AKP'li Mehmet Daniş, Başkan Vekilliği'ne ise Orhan Karadaş seçildi.
Türk Telekom'un Genel Müdürü Ümit Önal'ın, Siber Güvenlik Başkanlığına atanmasının ardından Türk Telekomünikasyon A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, 24 Ekim 2025 tarihi itibarıyla Ebubekir Şahin’in Genel Müdürlük görevine getirildiğini bildirdi.
Açıklamada, Şahin’in özgeçmişine de yer verildi.
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in mevzuat gereği iki yıllık görev süresinin dolması nedeniyle RTÜK Üst Kurulu'nun bugünkü toplantısında Başkan ve Başkanvekili seçimi yapıldı.
AKP kontenjanından RTÜK üyesi seçilen Mehmet Daniş 5 oy alarak RTÜK Başkanı olurken, adaylardan İlhan Taşçı 4 oy aldı.
Yapılan seçimle RTÜK Başkanvekilliği görevini yürüten Orhan Karadaş, bu görevine devam edecek.
Sözcü
NATO'nun resmi hesabı Anıtkabir fotoğrafı koydu, geri sayım başlattı10 izlenme
Emine Erdoğan’ın korumaları yurt dışındaki ziyarette olay çıkardı!393 izlenme
Twitter, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’nün hesabını askıya aldı!66 izlenme
Doğu Perinçek gülerek yanıtladı! 'Öyle her 13 kişi öldüğü zaman ulusal yas olmaz'66 izlenme
Mustafa Kemal'in ordusuna 'eşek' diyen Akit Müdürü'nü sopalarla dövdüler: İşte son hali332 izlenme
Alkol ve sigaraya zam geldi55 izlenme
Erdoğan 'anketlerde birinciyiz' demişti: 9 aylık anketle yanıt verdi!18 izlenme
Bu habere bakanın içi acıyor! TSK’da deprem tam gaz devam…Said Nursi’nin evini ziyaret eden general rütbe aldı!79 izlenme
Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş: "Bu ülkede yabancı bir firma olsam veya siyasi ilişkilerim olsa dokunamazlar. 25 kişiyi bir dükkâna niye gönderirsin. Ben size ne yaptım"
Adıyaman’da depremlerde evi ağır hasar alan vatandaş konteyner başvurusu sonuçsuz kalınca çadırını yaktı
İzmir’deki depremin ardından atılan iğrenç mesaja tepki yağdı!
Anketler, kendisini 'Bu fakir' diyerek savunan Erdoğan'ı yalanlıyor: Yurttaşa göre AKP zengin partisi!