20162019 yılları arasında TCDD Genel Müdürlüğü görevini yürüten İsa Apaydın'ın görevden alındıktan sonra geçtiği özel sektörde toplam 36 kamu ihalesi aldı.
8 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleşen ve 25 kişinin öldüğü Çorlu Tren Kazası'nın sorumluluları olarak görülen ancak yargılanmasına izin verilmeyen Apayadın'ın yöneticileri arasında bulunduğu şirkete devlet kasasından bu ihaleler için toplamda 16 milyar TL çıktı.
Apaydın'ın özel sektöre geçtikten sonra aldığı ihaleleri CHP Milletvekili Ümit Özlale, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 2026 yılı bütçe görüşmelerinde gündeme getirdi.

Apaydın'ın yöneticileri arasında bulunduğu Deha Altyapı A.Ş.'nin aldığı ihalelere dikkat çeken Özlale şöyle konuştu:
Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre; Apaydın’ın en büyük hissedarı olduğu inşaat şirketi, 2019’da 30 milyon TL olan sermayesini 2022’de 150 milyon TL’ye çıkardı.
Şirket Apaydın’ın, Genel Müdürlük yaptığı TCDD’den, FevzipaşaGaziantepİslahiye demiryolu deprem hasarı onarın ihalesini aldı. Ulaştırma Bakanlığı’ndan ise NurdağıHassa, KaracabeySusurluk, GaziantepŞahinbey yollarının da arasında bulunduğu 17 ihale aldı ve bu yolların yapımını tamamladı. Şirket halen NurdağıMusabeyli, KozanFeke, ErdemliTaşucu, Antalya Çevre Yolu, OrhaneliDursunbey, MardinMidyat, Silifke Gülanar yollarının yapımı da sürdürüyor.

Apaydın’ın yaklaşık 3 yıllık genel müdürlük döneminde, ölümlerin yaşandığı 4 kaza kayıtlara geçti. 2016’dan sonra meydana gelen bu kazalarda toplam 37 kişi öldü, 400’den fazla kişi yaralandı.
6 Mayıs 2017 – AnkaraKırıkkale hattında ilaçlama yapan trenin vagonu devrildi. Vagonun altında kalan işçilerden biri yaşamını yitirdi, 3 işçi yaralandı.
4 Ağustos 2017 – Elazığ’da yük treni devrildi: 2 makinist yaşamını yitirdi
8 Temmuz 2018 – Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi yakınlarında yolcu treni devrildi. 25 kişi hayatını kaybetti.
13 Aralık 2018 – AnkaraKonya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren, kılavuz trene çarparak kaza yaptı, 4 kişi ölürken 43 kişi de yaralandı.
Apaydın sadece, 13 Aralık 2018’de Ankara’da yaşanan ve dokuz kişinin öldüğü Yüksek Hızlı Tren (YHT) kazasında kusurlu bulundu.
Kazanın üç ana nedeninden birinin hattın eksikleri olduğu halde işletmeye açılması olduğu belirtilen bilirkişi raporunda, “AnkaraSincan hızlı tren hattını imalatı tamamlanmadan, ETCS/ERTMS sistemi gerekleri olmadan işletmeye açtığı için TCDD Genel Müdürü İsa A. kusurludur. Kazanın birinci ‘kök’ nedeni, hattın eksikleri olduğu halde açılması, diğer bir ifadeyle hattın açılması için acele edilmesidir” denildi.
Bilirkişi raporuna rağmen dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Apaydın'ın hakkında soruşturma izni vermedi.

ÇORLU TREN KAZASINDA EVLADI ÖLEN ANNEYİ SOSYAL MEDYADAN ENGELLEMİŞTİ
Edirne’den İstanbul’a gitmek için hareket eden tren, 8 Temmuz 2018’de Çorlu’da Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak devrilmişti. 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel’in de aralarında bulunduğu 25 kişi, kazada hayatını kaybetmişti.
Oğuz Arda’nın annesi Mısra Öz, TCDD’nin en üst yöneticileri ve Ulaştırma Bakanlığı’nın da dava sürecine dahil edilmesini talep ediyor. 2021 tarihli bilirkişi raporunda kaza bölgesinde yer alan menfezin hizmet ömrünü doldurduğuna işaret edilmiş, 2023 tarihli ek bilirkişi raporunda TCDD asli kusurlu bulunmuştu.

2015'te genel seçimlerde AKP'den Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı olan İsa Apaydın, Torlu Tren Katliamı'nda hayatını kaybeden Oğuz Arda Sel'in annesi Mısra Öz'ü sosyal medya hesabından engellemişti.
Uluslararası şirket Türkiye’den resmen çekildi! Bin 800 çalışanı vardı19 izlenme
Türkiye İltica Başvurularında 5. Sırada Yer Aldı22 izlenme
Avcılar’da, 30 Ağustos’ta elindeki Türk bayrağını araçların önüne atarak ezdirmek isteyen kadın, polisin takibi sonucu Esenyurt’ta yakalandı10 izlenme
Uyuşturucu kaçakçısına 44 daire karşılığı vatandaşlık iddiası!38 izlenme
İşsizlik rakamları açıklandı! Bir milyon bir milyon artıyor!69 izlenme
Yandaş Fatih Tezcan hakkında soruşturma başlatıldı!102 izlenme
‘Erdoğan’a hakaret’ iddiası aile parçaladı!658 izlenme
Döviz işlemleri için kimlik gereksinimleri sınırı 5.000 ABD Dolarına yükseltildi36 izlenme
Mahkeme kararı: 'RTE Faşizmi' ifadesi hakaret değil
Alkol, sigara ve akaryakıta dev zam yine kapıda!
Bakan Koca açıkladı: 15.692 yeni vaka tespit edildi, vaka sayısı 2.194.272'ye, can kaybı 20.642’ye yükseldi!
Nagehan Alçı'dan 'analiz': Erdoğan ve partisi artık iktidar değil