Eskişehir'de; Beylikova, Sivrihisar ve Mihalıççık ilçelerinde 31 bin hektarlık bir alanda manyezit, nikel, demir madeni arama ve kırma alanı için gereken Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) kararı ‘olumlu’ yönde çıktı.
Çevre örgütleri; projenin hayata geçmesi durumunda 31 bin hektarlık alanda; ardıç, sedir, karaçam ve meşe ağaçlarının yer aldığı ormanlık bölgede yüzbinlerce ağacın kesileceği iddiasında. Beylikova Yardımlaşma Kültür ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Tolga Savaş da Beylikova ilçesi Süleymaniye, Yalınlı, Kızılcaören Mahallelerinde, MihalıççıkAdahisar ve SivrihisarDumluca Mahallelerinde yapılacak olan Krom Manyezit Ocağı kapasite artışı ve Demir Nikel ocağı kırma eleme tesisi projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
“OLDUBİTTİYE GETİRİLDİ”
Savaş, 01 Şubat 2019'da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından muhtarlara gönderilen ve 10 günlük görüş öneri süresi verilen yazının 14 Şubat’ta ulaştığını belirterek, “Yazının ulaştığı günden itibaren ÇED raporu incelenmesi, gerekli araştırma ve değerlendirmeler yapılarak 15 Mart 2019'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na beş mahalle muhtarı tarafından imzalanan itiraz ve çekincelerin bulunduğu bir dilekçe gönderilmiştir. Yerel seçim dönemine getirilen bildirim ve süreçle işlemler oldu bittiye getirilmeye çalışılmıştır.” dedi.
Bölgede Orman Bölge Müdürlüğü tarafından önceki yıllarda ağaçlandırma çalışması yapıldığını belirten Savaş, “Bölge halkının arıcılık ve bal üretimi yapabilmesi, tarımsal faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi amaçlı bal ormanı kurulması için ceviz, badem, ıhlamur ağacı fidan dikimleri yapılmıştır. ÇED raporu kapsamında; 20 Mart 2018'de Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü İzin İrtifak Şube Müdürlüğünce ‘Ormancılık açısından sakıncası yoktur’ yazısı düzenlenmiştir. 187 bin 225 adet ağacın kesilmesi ormancılık açısından sıkıntı yaratmıyorsa, ormancılık açısından sıkıntı yaratacak ağaç kesilme adedi kaçtır? ÇED raporunda tesis için tapulu arazilerin kiralanacağı ya da satın alınacağı, anlaşma sağlanamazsa kamulaştırılacağı belirtilmekte olup her şartta tesisin yapılacağı mı belirtilmektedir?” diye konuştu.
“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Mahalle muhtarları tarafından yargıya taşınan konunun yakın takipçisi olacaklarını belirten Savaş, “Yapılacak olan tesisin ve ÇED raporunun tekrar gözden geçirilmesinin gerekliliğini, beş mahalle halkının sürece dahil edilerek konunun mahalle halkı, sivil toplum kuruluşları ve tüm kurumkuruluşların çekinceleri giderecek şekilde baştan sona kadar tekrar değerlendirilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Yunanistan'a kaçan eski futbolcu Arif Erdem, Fethullah'ın şiirini böyle okumuş !520 izlenme
Özgür Özel'den kurultay adımı: Mahkemeye başvurdu14 izlenme
Gaziantep’te 2 kişi deprem paylaşımları sebebiyle gözaltına alındı122 izlenme
Kirazlıyayla'daki doğa katliamını protesto etmek isteyen köylülere jandarma engeli!47 izlenme
CHP'den Fesli Kadir için 'Vatan Haini' belgeseli !3730 izlenme
İmamoğlu'ndan 'Ağır konuşuyorsun' diyen Erzurum Valisi'ne "Sen dua et ben böyle konuşuyorum"53 izlenme
İmamoğlu: "Amaçlarını biliyoruz. Önümüzdeki seçimleri yargı eliyle dizayn etmek. Arkadaşları vakit kaybetmeden bir an önce sandıkla evine yollamanın zamanı gelmiştir"34 izlenme
Meral Akşener'den hodri meydan! 'Yavşak yavşak konuşanlara provokasyon yaptırabilirsiniz, sizden korkan sizin gibi olsun!'119 izlenme
İskenderun’da can pazarı… Yüzlerce hasta ve sağlık personeli enkaz altında
AKP’den yeni sistem için üst üste revize açıklamaları!
Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın yolcu ihalelerine operasyon! 6 asker gözaltına alındı
İsrail-Filistin gerilimi artıyor! İsrail ordusu Gazze’ye operasyon başlattı