Eskişehir’de 'Barınamıyoruz' eylemi yapan üniversite öğrencileri, valiliğin yasak kararını aşmak için yeni bir çözüm buldu!

118 izlenme 26 Eylül 2021
Reklamlar

Eskişehir’de barınma sorunu nedeniyle eylem yapan üniversite öğrencileri, valiliğin yasak kararını aşmak için yeni bir çözüm buldu. Öğrenciler 4 metre arayla banklara oturarak ya da uzanarak eylemlerini ayrı ayrı yaptı.


Eskişehir’de bir grup öğrenci, “Barınamıyoruz” eylemleri kapsamında dün gece Eskibağlar Mahallesi İsmet İnönü Caddesi’ndeki Haller Parkı’nda toplandı. Kalacak yer bulamayan üniversitelilerin başlattığı “Barınamıyoruz” protestosunun yedinci gününde öğrenciler Eskişehir Valiliği’nin koyduğu toplu eylem yasağına yeni bir çözüm buldu. Cuma günü beş öğrencinin toplu eylem yasağı nedeniyle gözaltına alınmasının ardından cumartesi akşamı öğrenciler eylemlerini yan yana değil ayrı ayrı sürdürdü.

Dört metre aralıklarla birbirlerinden uzakta banklarda yatan beş öğrenciye polis müdahale etmedi. Öte yandan öğrenciler yasak olması nedeniyle döviz de açmadı. Tek başına eylem yapılması nedeniyle polis kimseyi gözaltı almadı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Halil Falyalı cinayetinde 'zırhlı araç' ayrıntısı Murat Çalık'ın sağlık durumuna ilişkin yeni açıklama: Avukatı çağrıda bulundu! '128 milyar dolar nerede?' önergesi AKP ve MHP oyları ile reddedildi! Yandaş gazete oranı sızdırdı: Emekli maaşına büyüme zammı geliyor