Konum paylaşım ücreti iddialarına açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konum gönderenden vergi alınması ile düzenlemeye açıklık getirdi.
NTV'ye konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, esnaftan konum paylaşımına ilişkin ücret alınacağı haberlerinin gerçek dışı olduğunu söyledi. Yılmaz, "Esnafla ilgisi yok" dedi. Yılmaz, "Düzenleme coğrafi bilgi maddesinden alarak bunları gelir amaçlı, ticari amaçlı gelir elde edenler ile ilgili. Esnafı ilgilendirmiyor” diye konuştu.

Konuya ilişkin bir açıklama da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan geldi. Esnaftan konum vergisi alınacağına dair iddialara karşın yapılan açıklamada, "Esnaftan vergi alınacağı doğru değildir" ifadeleri kullanıldı.
Bahsi geçen düzenlemenin coğrafi verileri kullanarak ekonomik kazanç sağlayan Yandex, Google Maps gibi harita hizmeti sağlayıcıları, Yemeksepeti, Trendyol gibi eticaret platformları, lojistik firmaları ve reklam şirketlerini kapsaması bekleniyor.
Gerçek Gündem
Yıldız Teknik Üniversitesi boykot çağrısı yapan öğrencilere soruşturma açtı!45 izlenme
AKP'li isimden tepki çeken sözler: "32 milyon çalışanın 16 milyon emekliye bakması sürdürülemez"33 izlenme
Bahçeli'yi kara kara düşündüren anket97 izlenme
Yandaşlar arasındaki kavga büyüyor: 'Cukkacı Davutçular'171 izlenme
Dalga geçer gibi: Aslında köprüden 44 dolar almamız lazım ama biz 15 dolar alıyoruz!145 izlenme
Türkiye'de kuyruklar uzayıp giderken Türk markası ayçiçek yağları Avrupa'da 3,5 Euro'ya satılıyor!46 izlenme
Akın akın gittiğimiz ülke Türklere vize şartı getiriyor20 izlenme
Çayırhan Santrali satılınca tıkır tıkır çalışmaya başladı27 izlenme