Süt ve süt ürünleri ile bazı kırmızı et ürünlerine yüzde 10 ila yüzde 25 arasında zam geldi.
1 Mayıs’tan itibaren çeşitli kutu sütlere gelen zammı, 1416 Mayıs tarihlerinde devam eden zamlar izledi. Son olarak zamlanmayan bazı süt, peynir ve yoğurt markaları da 23 Mayıs’ta zamlandı. Süt ve süt ürünlerindeki fiyat artışlarını da sucuk, sosis ve salam gibi kırmızı et ürünleri takip etti.
Cumhuriyet'ten Gamze Bal'ın haberine göre, Et ve Süt Kurumu’na (ESK) göre ise perakende kıyma fiyatları son bir hafta içinde yüzde 2.7 artarak 41.1 TL’den 42.2 TL’ye çıktı. 1317 Mayıs haftasında 39.3 TL olan Ankara’daki perakende kıyma fiyatları da 2024 Mayıs aralığında 39.7 TL’ye yükseldi. Mayıs ayı itibarıyla son bir yılda kıyma İstanbul’da yüzde 32.4, Ankara’da 17.8 zamlanmış oldu.
İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği Başkanı Mustafa Karlı, “Bu ay süt ve süt ürünlerine yüzde 20’yi aşan zam geldi. 24 TL’ye satılan toptan kaşar peynirin fiyatı 28.3 TL’ye çıktı. Bir teneke beyaz peynir ise 350400 liradan 450500 liraya yükseldi. Piyasa çok durgun” dedi.
http://haber.sol.org.tr/emeksermaye/etvesuturunleriyuzde20zamlandi263659
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul Maratonu'nu başlattığı sırada TRT apar topar reklama girdi26 izlenme
Ukrayna ordusu yayınladı: “Kiev’in hayaleti” ilk kez görüntülendi!51 izlenme
Deprem öncesi depremi yok sayan düzenleme41 izlenme
Sındırgı'da meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem anı böyle görüntülendi54 izlenme
SPK’den Demirören’e 264 milyonluk kur muafiyeti!156 izlenme
Darphane’den Ağustos'ta altın üretimi rekoru: 17,8 ton77 izlenme
İsrail ordusu açıkladı: "Hamas’ın iki üst düzey yetkilisi öldürüldü"39 izlenme
Türkiye Afganistan'a yardım yapacak: Karar Resmi Gazete’de25 izlenme
Marmaray’da ‘iade ücret’ vurgunu!
CHP lideri Özgür Özel'e saldıran şahsın yeni görüntüsü: Şahsın, Özgür Özel'i adım adım izlediği ortaya çıktı
Tank fabrikasının Katar’a satılmasına Bahçeli’den tuhaf savunma
"Almanya çok kötü" diyen gurbetçilerin yalanını ifşa etti! Türkiye'den göç etti Almanya'da bunlara sahip oldu