Eski AKUT Başkanı Nasuh Mahruki hakkında sosyal medyada, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ile ilgili yaptığı paylaşımlar nedeniyle soruşturma açılmıştı.
Mahruki, 20 Kasım'da 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla tutuklanmış ve cezaevine gönderilmişti.
Nasuh Mahruki'nin tutukluluğuna yapılan itiraz üst mahkeme tarafından kabul edilerek tahliyesine karar verildi.
![]()
YSK Başkanı Ahmet Yener'in ABD seçimleri sonrası elektronik oylama konusundaki açıklamalarını sosyal medya hesabından eleştiren ve hakkında 'yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' ve 'yargı organlarını alenen aşağılama' suçlarından soruşturma başlatılan AKUT kurucularından Nasuh Mahruki çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Mahruki’nin sosyal medya paylaşımlarında kullandığı ifadelerle halk arasında endişe, korku veya paniğe sebep olma amacıyla hareket ettiği ve paylaşımların içerikleri ve görüntülenme sayıları dikkate alındığında eylemin kamu barışını bozmaya elverişli olduğu anlatıldı.
Hazırlanan iddianamede ayrıca, Mahruki'nin üzerine atılı Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılama suçundan dosyasının ayrılarak ayrı bir soruşturma yürütüldüğü de belirtildi.
İddianamede şüpheli Mahruki’nin halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Mahruki 26 Aralık'ta hakim karşısına çıkacak.
Kaynak: NOW TV
Gerçek Gündem
Cem Toker Özgür Özel’e Dilruba için çağrı yaptı: "İzmir’e gidin orada 3 savcı değiştirilerek tutuklanmış bir hanım var"25 izlenme
FETÖ davasında 'hakimlik sınavı' itirafı: 'Sorular bize verilmişti'13 izlenme
Türk bilim insanları üretti! Coronanın yayılması engellenecek211 izlenme
O ihbar ekipleri harekete geçirdi: Dilan Polat'ın kayınpederinin villasının bahçesinde kazı yapıldı51 izlenme
Özgür Özel'den emekliye verilen 1000 liralık zamma sert tepki! "Çocuğa harçlık verir gibi, alay eder gibi"12 izlenme
Asgari ücret 9 bin TL olur mu? İşverenler açıkladı…92 izlenme
Halk Sağlığı Uzmanları Derneği 'Türkiye’de salgın tablosu endişe verici!'106 izlenme
Bir şehirde daha okullara imam ve müezzin görevlendirildi36 izlenme
'Kimleri sorguladığı anlaşılabilir': Süleyman Soylu, o WhatsApp grubundan çıkarıldı!
Anadolu Ajansı'nın 'ABD’deki süper doktor' dediği Serhat Gümrükçü sahtekâr çıktı!
Adıyaman'da eyleme katıldığı için gözaltına alınan 10 tütün üreticisi tutuklandı!
Erdoğan'ın açıklamaları sonrası dolar korkusu büyüdü, kritik uyarılar geldi! "İtibar ve güven sıfırlandı"