Avrupa Birliği’nin İstatistik Ofisi Eurostat’ın şubat ayına ilişkin raporuna göre AB’nin 27 ülkesinde et fiyatları, geçen yılın şubat ayına göre ortalama yüzde 3.3 yükseldi. Türkiye’de de et fiyatları şubatta yıllık bazda yüzde 100.4 arttı. Böylece et fiyatlarındaki artış AB ülkelerini yaklaşık 30’a katlamış oldu.
MARTTA YÜZDE 18 ARTTI
Avrupa’da Türkiye’den sonra et fiyatlarındaki en büyük artış yüzde 10.2 ile İzlanda’da görüldü. Sırbistan yüzde 9’luk artışla üçüncü olurken, Sırbistan’ı Bulgaristan ve Karadağ izledi. İspanya’da ise et fiyatları yüzde 4.7, İtalya’da yüzde 3.1, Almanya’da yüzde 3, Fransa’da ise yüzde 2.3 arttı. Danimarka’da et fiyatları yıllık bazda yüzde 0.6, Finlandiya’da yüzde 2.2, Çekya’da ise yüzde 5.1 oranında düştü.
Bazı Avrupa ülkelerinde et fiyatları gerilerken Türkiye’de fiyatlar yükseliyor. Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre martta aylık enflasyon yüzde 3.1 olurken et fiyatları hızla arttı. TÜİK verilerine göre martta kuzu eti yüzde 18.8, dana eti yüzde 14.7, tavuk eti yüzde 12.2 zamlandı. Bir başka ifadeyle Türkiye’de aylık et enflasyonu, Avrupa ülkelerinin yıllık enflasyonunu geçti.
Sözcü
Suudilere sattılar battı (!) Banka desteğiyle ayakta kalan Türk Telekom kâr rekoru açıkladı142 izlenme
AKP seçmeni 'HAYIR dedim diye 'vatan haini' diyemezsin !'990 izlenme
Faiz mevduatta düşüyor, kredide artıyor29 izlenme
Talih kuşu rant kaynağı oldu!88 izlenme
Ödül Konuşması Rahatsız Etti: AKP'li isimden Merve Dizdar'a çirkin sözler!43 izlenme
571 yıllık Fener Rum Okulu boşaltılıyor! Fatih’in fermanıyla açılmıştı, şimdi yıkılma tehlikesinde13 izlenme
AKP'li Burhan Kuzu'nun Zindaşti ile bu kez WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı!125 izlenme
Rıza Bey Apartmanı’ndan acı haber: 27 yaşındaki Beril'in ardından annesinin de cansız bedenine ulaşıldı132 izlenme
Kızılay'ın çadır stoğu ortaya çıktı: Deprem olursa 200 kişiden sadece birine çadır var
Ordu'da, sokağa çıkma yasağını aştı diye vatandaşı kelepçelemek istediler!
İkinci maske vakası: Ücretsiz dağıtılacak denilen tabletler, satışa çıkarıldı!
Altında Fed ve pandemi baskısı