Türkiye’nin sanayi merkezi olarak bilinen 2 milyon nüfusa sahip Kocaeli’de icra dosyalarının sayısı 500 bini aştı. Kocaeli’de ortalama her dört vatandaştan biri icralık oldu.
Kocaeli Koz gazetesinin haberine göre Kocaeli’de artık icra dairelerinde dosya konulacak yer olmadığı için dosyalar koridorlara taşmış durumda. Kocaeli Adliyesi'ne bağlı çalışan sekiz icra dairesinde işlem gören dosya sayısı 350 bine yaklaştı. Sadece 2018 yılında 97 bin 860 yeni icra dosyası açıldı. Büyük çoğunluğunu elektrik, su, internet ve telefon faturaları ile kredi kartı borçlarının oluşturduğu icra dosyaları arasında, karşılıksız çeklerden ötürü açılan dosyalar da önemli yer tutuyor.
Kocaeli Adliyesi ile birlikte Gebze, Gölcük, Karamürsel ve Körfez adliyelerinde işlem gören icra dosyaları ile birlikte kent genelindeki toplam icra dosyası sayısı ise 500 bini aştı. Sadece 20 günlük icra ilanlarına baktığımızda bir durumun vahameti kendi net bir biçimde ortaya koyuyor. Kocaeli’de bulunan icara daireleri 1 Nisan20 Nisan tarihleri arasında 76 farklı icra ilanı yayınlandı.
Evden araçlara, tarlalardan işyerlerine kadar nerdeyse icralık olmayan hiç bir şey kalmamış durumda. halihazırda yer alan icra dosyalarına ise her geçen gün yenileri eklenmeye devam ediliyor.
http://haber.sol.org.tr/turkiye/evtarlaarabaisyeribukentteherseyicralik261311
Polis ve Bekçi şiddeti durmuyor! Eyüp'te ekmek almak için dışarı çıkan vatandaşa meydan dayağı!92 izlenme
Alışveriş merkezinde etekli kadın ve çocukların fotoğraflarını çeken kişi hakkında 15 yıla kadar hapis istendi.20 izlenme
Geçiş garantili Avrasya Tüneli’nden 'geçmeyen 12 milyon araç' için Hazine’nin 2020'de ödeyeceği ücret dudak uçuklattı!114 izlenme
Memur kendini ihbar etti! 'Rüşvet karşılığıyla sahte evrakla 80'den fazla kişiyi emekli ettim'54 izlenme
Arınç'ın damadı Erdoğan'a böyle meydan okumuş: "Paraları saydım indeyim bekliyorum"1086 izlenme
Süleyman Soylu: Biz Amerika’ya kafa tutuyoruz!139 izlenme
Sedat Peker ve Alaattin Çakıcı arasında aracılık yapan isim ortaya çıktı46 izlenme
Katar AKP'ye 10 milyar dolar gönderecek33 izlenme
CHP’den AKP belediyeye tam 20 metrelik ‘parsel parsel’ pankartı! "Bu satışlardan elde edilen 82 milyon dolara ne oldu? Bugünkü kurla 2 milyar 630 milyon nereye gitti?"
Görgüsüzlük AKP’nin ‘fıtrat’ında var!
'Valilik önünde intihar eden Adem Yarıcı'ya yanlış müdahale yapıldı'
İsrail: "Gazze Şeridi’ne gireceğiz"