
Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, Ramazan Bayramı sonrası seçim nedeniyle İstanbul’a dönüş biletlerinin tükendiğini belirtti.
Özcan, normalde İstanbul’a günde bin 400bin 500 otobüs seferi yapıldığını ancak bayramdan sonra, 1823 Haziran için otobüs biletlerinin tükenmesi nedeniyle günlük 500600 ek sefer koyduklarını ve bu biletlerin satışına başladıklarını bildirdi.
Birol Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı’na kadar İstanbul’dan Trakya ve Anadolu’ya giden otobüslerin biletlerinin tükendiğini ve günlük ek sefer koyduklarını anımsattı.
Okulların tatil olmasının da etkisiyle gidişlerde ek seferlerin biletlerinin de satıldığını ifade eden Özcan, 24 Haziran’daki Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri nedeniyle dönüşlerde de yoğunluk yaşandığını kaydetti.
Özcan, “Daha önceden bayram öncesi memleketine giden vatandaşlar, okulların yaz tatiline girmesi nedeniyle hemen dönmüyordu. Ancak bu yıl seçim nedeniyle dönüşlerde yoğunluk yaşanıyor.” dedi.
“EK SEFERLERİN BİLETLERİ SATILMAYA BAŞLANDI”
TOFED Genel Başkanı Özcan, Anadolu ve Trakya’dan İstanbul’a her gün bin 400bin 500 otobüs seferi yapıldığını, her otobüste ortalama 45 yolcunun yer aldığını belirterek, “Ancak bayramdan sonra, 1823 Haziran’da otobüs biletlerinin tükenmesi nedeniyle günlük 500600 ek sefer koyduk ve onların satışına başladık. Vatandaşlar ‘biletler bitti’ diye acele etmesin. Ek seferler talebe cevap verebilecek.” diye konuştu.
Son dönemde uçak bileti fiyatlarının ciddi şekilde arttığını, bu nedenle vatandaşların otobüslere ilgisinin devam ettiğini ifade eden Özcan, “Özellikle son güne yakın alınan uçak biletleri ateş pahası… Ancak bizde bakanlıkça tavan bilet fiyatı uygulanıyor. Biz o rakamları geçemiyoruz.” dedi.
AA
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/istanbuladonusbiletleridetukendi2466788/
Metropoll anketi: 'Laiklik gerekli değil' diyenlerin oranı yüzde 26!55 izlenme
Can Ataklı hakkında soruşturma başlatıldı44 izlenme
Prof. Ergönül, İstanbul’da corona virüsü bağışıklık oranını açıkladı58 izlenme
110 pazar esnafı, AKP’li belediye ile mahkemelik oldu18 izlenme
İstanbul Barosu'ndan Yargıtay 3. Ceza Dairesi hakkında suç duyurusu38 izlenme
İlçe milli eğitim, öğrencilerin 29 Ekim’i kutlamasına izin vermedi!48 izlenme
Narin Güran cinayetini aydınlatacak 30 dakikalık görüntüde yeni gelişme58 izlenme
Turizmde yeni utanç! Türkler'den daha fazla para isteniyor!47 izlenme