Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi çalışmalarıyla ilgili yapılan açıklamalar, gündeme getirilen tartışılan formüller, sürekli ötelenen tarihler umutla bekleyen milyonlarca EYT'lin tepkisini çekti. Açıklamaları umutla bekleyen yüzbinlerce EYT'li, ‘Artık yeter’ diyerek tepkilerini ve tek şartlarını, #ŞartımızNet99Öncesi etiketiyle sosyal medyada paylaştı.
Haklarını kısıtlayıcı düzenlemeleri kabul etmeyeceklerini belirten EYT'liler, yasanın hesapsız, ön yargısız, şartsız çıkarılmasını istedi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi paylaşımlarına etiketleyen yaklaşık 500 bin EYT'li Twitter'daki paylaşımları ile önümüzdeki yıl yapılacak olan seçimleri işaret ederek, “Hakkımızı alamazsak, hakkımızı verecek olan iktidar olur” mesajını verdi.

“ANAMIZIN AK SÜTÜ GİBİ HELAL HAKKIMIZI İSTİYORUZ”
İktidarın EYT'lileri suçlu gibi gördüğünü, sorunu çözmemek için çaba gösterdiğini belirten EYT mağdurları, “Yeter artık” dedi. EYT'li Emine Gürleyen, “Ne sadaka ne lütuf anamızın ak sütü gibi helal emeğimizin karşılığını istiyoruz“ derken, Sibel Şen ise, “Umut ve bekleyiş, yerini gerginliğe öfkeye bırakmaya başladı. Üstüne hakkımızı alamazsak, hakkımızı verecek olan iktidar olur. Yeter artık“ ifadelerini kullandı.
Ferit Berberoğlu ise tepkisini, “İnsanların psikolojisi iyice gitti. Stresten hastalık sahibi olduk, yeter artık. Bırakın hesabı kitabı, şartsız çıkarın şu yasayı” ifadeleri ile gösterdi.
“HAKLARINI İADE EDİN”
EYT'lilere destek veren CHP Niğde Milletvekili Ömer Ömer Fethi Gürer, “20 yıl seyrettikleri #EmeklilikteYaşaTakılanlar sorunlarına sonunda seçime altı ay kala çözüm getirecekleri açıklayanlar her gün kafa karıştırıyorlar. Yeter artık. EYT için şart yaratmak yerine kazandıkları, ellerinden alınanların haklarını iade edin. Ötesi yok. #EytŞARTdeğilHAKistiyor” mesajı paylaştı.
Bakan Koca verileri açıkladı: Hasta sayısı 474.606'ya, can kaybı 13.014’e yükseldi!88 izlenme
CHP'li Özgür Özel, Bakan Soylu'nun trol ordusunu açıkladı.34 izlenme
İşte ekonomik çöküntünün sonucu: Anne ve babası bu çocuğu terk etti39 izlenme
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Narin sorusuna sus işareti ile yanıt verdi49 izlenme
Piyasada 1 lira kalmadı: Hurdacılara yeni gelir kapısı açıldı29 izlenme
Bir yanda siren bir yanda İstiklal Marşı! Vali hepsini görevden aldı!656 izlenme
İran'ın İsrail'e hava saldırısı düzenlediği gece sosyal medyada yayılan görüntülerin aslında farklı tarihlerde, farklı bölgelerde kaydedildiği ortaya çıktı34 izlenme
İzmir’de öğrencilerden protesto yürüyüşü: "Bu ülkenin gençliği biat etmeyecek"27 izlenme