Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, eDevlet üzerinden yapılan EYT başvuru sürecini ve gelinen noktayı açıkladı.
Koç, EYT'linin eDevlet üzerinden başvuru yapmasının son derece kolay olduğunu belirterek, "EDevlet kapımız 62 milyon kullanıcımızla 6 bin 800'den fazla hizmetimizle Türkiye'nin dijital yüzü. Tabi ki Sosyal Güvenlik Kurumu'muzun da hizmetleri var. Bunlardan bir tanesi de Gelir Aylık Ödenek Talep Belgesi Hizmeti.
Bu hizmetimizle EYT'li vatandaşlarımız emeklilik başvurularını yapabilirler. Biz bu başvuru sürecini daha kolaylaştırmak için birtakım iyileştirmeler yaptık. Vatandaşlarımız internet sitemiz ya da mobil uygulamamız üzerinden eDevlet kapısına girdiği zaman arama çubuğuna sadece 3 harf yazacaklar; EYT.
Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesi Hizmeti oluyor. Bu hizmete girdikleri zaman yaşlılık aylığını seçecekler. 4A mı, 4B mi olduklarını seçecekler. Banka bilgilerini seçecekler. Elektronik posta ve cep telefonu bilgilerini paylaştıktan sonra 'başvur' tuşuna bastıklarında, başvuru süreci tamamlanmış olacak yani süreç bu kadar basit" dedi.
'SGK MÜDÜRLÜĞÜNE GİTMEYE GEREK YOK'
Başvurular için Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) gitmeye gerek olmadığını vurgulayan Koç, "SGK, bu emeklilik başvuru hizmetini eDevlet'e entegre etti. Bundan dolayı vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla başvurularını eDevlet kapısı üzerinden yapabilirler. Ne öncesinde ne sonrasında SGK müdürlüklerine gitmelerine gerek yok" diye konuştu.
3 MART’TA BAŞVURULAR BAŞLAMIŞTI
EDevlet'ten yapılan EYT başvurularının 3 Mart'ta başladığını hatırlatan Koç, "O günden bu yana geçen 5 gün içerisinde yoğun bir talep var. Vatandaşlarımız şu ana kadar bu hizmeti 8 milyon kez sorguladılar. SGK ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'mızın beklentisi ilk etapta 2 milyon 250 bin vatandaşımızın emekli olmasıydı ama sorgulama sayısı 8 milyonu buldu. Emekli olmayacak vatandaşlarımız bile bu hizmeti sorguladılar ve bu sabah itibarıyla da koşulları sağlayan 700 bin vatandaşımız EYT başvurusunu eDevlet kapısı üzerinden tamamladı. Vatandaşlarımız istedikleri anda eDevlet kapısı üzerinden emeklilik başvurularını yapabilecek. EDevlet kapısının en önemli özelliği, bizde mesai kavramının olmaması. Çalışmalarımız 7 gün 24 saat esasıyla sürüyor. Gecenin 2'sinde, 4'ünde vatandaşlarımız istedikleri vakitte bu hizmeti kullanabiliyorlar. Bundan dolayı 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olan ve emeklilik koşullarını sağlayan vatandaşlarımız istedikleri zaman istedikleri yerlerden eDevlet kapısı aracılığıyla EYT emeklilik başvurularını yapabilirler" dedi.
(Kaynak: DHA)
Yeniçağ
Ambulanslar Erdoğan için görevlendirildi, acil hastalar saatlerce sevk edilemedi!526 izlenme
AKP'de çatlak derinleşti!831 izlenme
İktidar görmezden geliyor ama tarım üreticisi tükendi!53 izlenme
Rüşvet ağı tartışmalarından Ömer Çelik iddiası! "Taşkesenlioğlu ve Ban'a 'bu rakamda orta yolu bulun, beyefendi kızıyor' dedi"56 izlenme
Türkiye alevlere teslim: Ekipler seferber oldu! Havadan ve karadan müdahale sürüyor17 izlenme
Ali Koç Suudi Arabistan'daki skandalı açıkladı! "TFF, 'Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı kutlu olsun' pankartını iptal edip 'yüzüncü yılımız kutlu olsun' pankartı ile çıkmak istedi"43 izlenme
Turhan Çömez geçmişini ortaya döktü orada takıldı: "Osman Gazi Türkiye'ye kaça satıldı?"10 izlenme
Sedat Peker istifa etti101 izlenme
Katarlılar bitti sıra Bahreynlilerde! Türkiye'nin ilk tatil köyü satıldı!
Arşiv unutmaz: Halk TV'ye ekrandan gazetecilik dersi veren Fatih Portakal fena yakalandı
Öcalan'ın yanındaki isim tahliye edilmişti: Aziz İhsan Aktaş'ın kuzeni çıktı!
AKP’den ikinci çizgi film vakası! Bu defa Sağlık Bakanlığı paylaştı, göstere göstere 'Çılgın Hırsız'ı örnek gösterdiler!