Taksim meydanına yapılan camiden gelen ezan sesini ıslıkladıkları iddia edilen kadınlara yönelik hedef gösteren bir video iktidara yakın medya tarafından haberleştirilince tepki topladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu konuda, “CHP ve HDP’nin öncülüğünde bir grup güya kadınlar için Taksim'de bir araya geldi, ezana ıslıklarla terbiyesizlik ettiler. Bunlar hiç İstiklal Marşı okumamışlardır. Ezana sahip çıkmayanlar, düşman kapımıza dayandığında onları alkışlar” demesi tartışmaları beraberinde getirdi.
Bu sözlerin ardından Taksim’de Ülkücülerin ve dinci bir grubun, dün akşam saatlerinde “Ezan’a uzanan eller kırılsın” diyerek sokağa çıkması iktidara yakın isimlerde tedirginlik yarattı. İktidarı destekleyen isimlerden Fatih Tezcan, "Feministler ezanı protesto etmedi" açıklaması yaparak bir video yayınladı. Tezcan videoda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da dezenformasyona uğratıldığını savundu. Cumhurbaşkanının eleştirisinin, sokakta tehlikeli gerginliğe yol açacak bir karşılık bulmasıyla AKP’ye yakın isimler de birbiri ardına sağduyu mesajı paylaşmaya başladı.
Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık da sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yaparak özür diledi. Özışık yazısında "ezanın ıslıklandığı" şeklindeki bölümleri de, doğru olmadığını ifade ederek çıkardı.
"Taksim'deki gösteride ezanı susturmak için ıslık çalındığına dair haberin gerçeği yansıtmadığı, protestocuların ezanı değil, yolu kapatan polisi ıslık çalarak protesto ettiği belirlendi" diye yazan Özışık, "Bugünkü yazımdaki ilgili bölümü çıkarıyor ve gerek hakkına girdiğim eylemcilerden, gerekse yanlış bilgi vererek yanılttığım okurlarımdan özür diliyorum" dedi.

İşte o mesajlar:





https://odatv.com/ezaniislikladilaryalaninaakplilerdetepkigosterdi11031941.html
Emekli ve memura seyyanen zam açıklaması: SGK uzmanı İsa Karakaş refah payını da anlattı19 izlenme
İşi şansa bağladık!21 izlenme
Tuncay Özkan’a ‘Bir gece ansızın bekle’ tehdidi159 izlenme
AKP'li vekil Etyemez'den olay sözler! 'Ülkede yokluk yok, her şeyde bolluk ortada'74 izlenme
Konya'da 2 yaşında hayatını kaybeden Rana'nın otopsi raporu çıktı65 izlenme
Özgür Özel: "Emin Şen toplantı başladığında Bakanlık Müşaviriydi toplantı bitiminde Bakan Danışmanı oldu"41 izlenme
AKP, Türkiye'yi işte bu hallere düşürdü! Suriyeliler hem ABD'yi hem Türkiye'yi protesto etti!169 izlenme
İmamoğlu: İBB Meclisi İstanbul halkını cezalandırıyor71 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahmet Kaya ile ilgili yıllar önce yaptığı teklifi yineledi.
Merkez Bankası başkanlığına Hafize Gaye Erkan'ın yerine Fatih Karahan atandı
Rojin Kabaiş cinayetinde sır perdesini aralayacak işlemi anlattı
Reis'in iş adamları neler çeviriyor? Almanya'da şaibeli Türk seçimleri!