Taksim meydanına yapılan camiden gelen ezan sesini ıslıkladıkları iddia edilen kadınlara yönelik hedef gösteren bir video iktidara yakın medya tarafından haberleştirilince tepki topladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu konuda, “CHP ve HDP’nin öncülüğünde bir grup güya kadınlar için Taksim'de bir araya geldi, ezana ıslıklarla terbiyesizlik ettiler. Bunlar hiç İstiklal Marşı okumamışlardır. Ezana sahip çıkmayanlar, düşman kapımıza dayandığında onları alkışlar” demesi tartışmaları beraberinde getirdi.
Bu sözlerin ardından Taksim’de Ülkücülerin ve dinci bir grubun, dün akşam saatlerinde “Ezan’a uzanan eller kırılsın” diyerek sokağa çıkması iktidara yakın isimlerde tedirginlik yarattı. İktidarı destekleyen isimlerden Fatih Tezcan, "Feministler ezanı protesto etmedi" açıklaması yaparak bir video yayınladı. Tezcan videoda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da dezenformasyona uğratıldığını savundu. Cumhurbaşkanının eleştirisinin, sokakta tehlikeli gerginliğe yol açacak bir karşılık bulmasıyla AKP’ye yakın isimler de birbiri ardına sağduyu mesajı paylaşmaya başladı.
Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık da sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yaparak özür diledi. Özışık yazısında "ezanın ıslıklandığı" şeklindeki bölümleri de, doğru olmadığını ifade ederek çıkardı.
"Taksim'deki gösteride ezanı susturmak için ıslık çalındığına dair haberin gerçeği yansıtmadığı, protestocuların ezanı değil, yolu kapatan polisi ıslık çalarak protesto ettiği belirlendi" diye yazan Özışık, "Bugünkü yazımdaki ilgili bölümü çıkarıyor ve gerek hakkına girdiğim eylemcilerden, gerekse yanlış bilgi vererek yanılttığım okurlarımdan özür diliyorum" dedi.

İşte o mesajlar:





https://odatv.com/ezaniislikladilaryalaninaakplilerdetepkigosterdi11031941.html
Rusya'dan Türk ürünlerine yasak geldi, TIR'lar uzun kuyruk oluşturdu!81 izlenme
İBB binası önünde 15 Temmuz şehitleri anıldı93 izlenme
AKP'de rüşvet kavgası büyüyor! AKP'li belediye ile Bakanlığın davalık olduğu ortaya çıktı!81 izlenme
İstanbul metrosunda bir genç, ayakkabısını çıkararak oturan medeniyetten uzak mahlukata unutamayacağı bir ders verdi!47 izlenme
Osmaniye’deki Cebelibereket KYK yurdunda su ve elektrik sorunu krize dönüştü: Öğrencilerden protesto!18 izlenme
AKP'li başkan ‘Allah beni öldürsün ki iftira’ demişti, iddiası yalan çıktı!223 izlenme
Kimpur 175 milyon TL'lik net kâr elde etti36 izlenme
Deprem bölgesinde Türk askerine ateş açtılar! Görüntülerde ardı ardına silah sesleri duyuluyor86 izlenme
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat hakkında görevden uzaklaştırma kararı
Emekli vatandaştan ibretlik sözler: "Garibanlık kader değil geri zekâlılıktır. Eskiden yağ kuyruğu var diyorlar şimdi onu alamıyorlar. Bir ülkede hukuk adalet yoksa her şey boş"
AKP’li delegeye ihale yağıyor
Melih Gökçek'in 3 Milyon TL değerindeki robotu kayıplara karıştı!