Biyodisal Ürünlerin Kullanım Usul ve Esaslari Hakkindaki Yönetmeligin 26 maddesine göre faaliyet gösterenler hakkinda idari para cezası uygulandığı ortaya çıktı.
Böcek ailesinin kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’ndan rapor beklendiği belirtildi.
Böcek ailesinin zehirlenmesine ilişkin olayda bir acı haber de baba Servet Böcek'ten geldi.
Hastanede 5 gündür yoğun bakımda olan Servet Böcek yapılan tüm müdahalelere rağmen bugün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.
İstanbul İl Sağlık Müdürü Abdullah Emre Güner, Sosyal hesabından yaptığı paylaşımda, "Fatih'te rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Böcek ailesinde, iki evladımız ve annelerinin ardından baba Servet Böcek de tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir" ifadelerini kullandı.
Hayatını kaybeden aile fertlerine Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Güner, olayla ilgili soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi.
İlaçlama yapan şüpheli ifadesinde önlem aldığını belirterek, "İki ayrı ilaç ve kapak kullandım. Sızmaması için gereken önlemi aldım" dedi.
Şirketin sahibi ve oğlu ise ifadelerinde "Biz ilaçlamaya gitmedik" diye konuştu.
Almanya'dan 9 Kasım'da İstanbul'a gelen ve Fatih'te bir otelde konaklayan Servet ve Çiğdem Böcek ile çocukları Kadir Muhammet ve Masal, mide bulantısı ve kusma şikayetleri üzerine 12 Kasım'da hastaneye kaldırılmış, çocuklar müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.
Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan anne 14 Kasım'da hayatını kaybederken babanın tedavisinin sürdüğü belirtilmişti.
Ailenin kaldığı otelde konaklayan 2 turist de bulantı ve kusma şikayetiyle aynı hastanede tedavi altına alınmıştı. Aynı odada konaklayan ve refakatçi olarak hastaların yanında bulunan üçüncü kişi, kalp atış hızının düşük olması nedeniyle tetkik amaçlı hastaneye yatırılmıştı.
Soruşturma kapsamında polis ekiplerinin otelde yaptığı incelemenin ardından otel boşaltılmış, müşteriler farklı otellere yönlendirilmişti.
Ayrıca soruşturmada, otel sahibi H.O, lokumcu F.T, kokoreççi E.E, fırıncı M.K, midyeci Y.D, kafe sahibi F.M.O, ilaçlama şirketinin sahibinin oğlu S.K. ile ilaçlama yapan D.C. gözaltına alınmıştı.
Soruşturma kapsamında 8 şüphelinin Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliğindeki işlemleri devam ederken bu sabah 2 otel görevlisi ile ilaçlama yapan kişi de gözaltına alınmıştı.
Öte yandan Adli Tıp Kurumunca düzenlenecek toksikolojik rapor ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce işletmelerden alınan gıda numunelerine ilişkin raporun sonucunun da bugün çıkmasının öngörüldüğü kaydedilmişti.
Sözcü
‘Hafize Gaye Erkan’ın İstanbul’da ev bulabileceği mahalleler’43 izlenme
CHP'nin mitingi öncesi Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bir operasyon daha17 izlenme
Temel Karamollaoğlu: Millet bu gidişe dur diyecek, en az yüzde 60…352 izlenme
İran saldırısının ardından Kudüs'ten ilk görüntüler52 izlenme
Kılıçdaroğlu, ilk 100 günlük eylem planını açıkladı27 izlenme
Mehmet Şimşek'e kötü haber: Kimse kabul etmiyor!35 izlenme
Kızılay'ın derdi para! Deprem sabahı koşa koşa ihale almaya gitmiş30 izlenme
Boğaziçi yasağı! Beşiktaş ve Sarıyer’de eylem yasağı geldi!103 izlenme
Hükümete yazılan mektupta ortaya çıktı: Emeklinin Temmuz'da alacağı zam belli oldu
Büyük çile: Kuyruğun başı var sonu yok!
THY'den rekor 'reklam' harcaması: 748 milyon lira!
MHP’li eski başkana cinsel istismardan 35 yıl hapis istemi: 'İktidarsızım' savunması MHP'li başkanı kurtarmadı!