Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
"Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz kurumumuz 14 gün sürecek güvenlik süreçlerine başlamıştı. Bugün itibarıyla testler tamamlandı. Ülkemize gelen her aşı için bu güvenlik testleri rutin olarak yapılmaktadır.
Aşının yeterince güvenli olduğu anlaşılmış ve acil kullanım onayı için süreç başlamıştı. Akşam saatlerinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuz aşı için acil kullanım onayı vermiştir.
Öncü olarak ilk aşıyı kendimin yaptıracağını sizlere daha önce de ilan etmiştim. Birazdan huzurlarınızda Bilim Kurulu üyelerimizden hastalığı geçirmemiş ya da gönüllü olarak aşılanmamış olanlar ile birlikte ilk aşıyı olacağız.
Yarından itibaren tüm Türkiye'de sağlık çalışanlarımızın aşılarına başlanacaktır. Vatandaşlarımız aşılama seyrini web sitesinden canlı olarak takip edebileceklerdir.
Aşıların üzerinde bulunan kare kod sistemiyle adına tahsis edilen kişiden başkaya aşılamak mümkün değildir. Tedarik planına uygun şekilde aşılanacak kişiler kendilerine sıra geldiğinde haberdar olacaklar, randevu alarak aşılamaya gidecektir.
Aşı çalışmalarında vatandaşlarımızı motive edecek devlet büyüklerimizin aşılanması için Bilim Kurulumuz yararlı buldu.
Bugün bizi 1 yıl boyunca yıpratan, her hanemize temas eden küresel bir salgının yıkıcı etkisine karşı başlatığımız bir gündür.
Bu önemli günün hepimizin sağlığı ve toplumuzun huzuru için aşılama programına destek olmanızı rica ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Şimdi Bilim Kurulu üyelerimizle birlikte Ankara Şehir Hastanemize hemen geçerek aşı programımızı başlatacağız."
Acil Kullanım Onayı verilmesinin ardından ilk CoronaVac aşısı, Ankara Şehir Hastanesi'nde Sağlık Bakanı Koca'ya yapıldı.
Koca, "Herkesin mutlaka aşı olması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Eski hayatımıza dönmek için aşıyı mutlaka yaptırmamız gerekiyor" dedi.
Koca açıklamasında, "Önümüzdeki günlerin aydınlık olacağına inanıyorum, hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Bakan Koca'nın ardından Bilim Kurulu üyeleri canlı yayında aşı oluyor.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/sondakikafahrettinkocaaciklamalardabulunuyor1805808
Fizik profesörü ‘Sende büyü var’ diyen falcıya 100 bin lira kaptırdı!72 izlenme
Erdoğan'a bomba 'boykot' sorusu! "Boykota Grip aşısı da dahil mi?"55 izlenme
Sezgin Baran Korkmaz Avusturya'da hangi ABD'linin elinde? Çok konuşulacak detay!85 izlenme
6 yaşındaki çocuk gelinin annesinin ifadesi ortaya çıktı77 izlenme
Sanatçı Yasemin Göksu, Limak Holding'e türküsünü vermedi!62 izlenme
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Türkiye’de toplam vaka sayısı 122.392’ye, vefat sayısı ise 3.258’e yükseldi!99 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan 'beşli çete' paylaşımı: "Benimle yürüyecek olanlar bilsin, ihaleciler benim yol arkadaşım olamaz"29 izlenme
Osmanlı Ocakları'ndan Fatih Portakal'a tehdit!183 izlenme
Avrupa'daki gurbetçi, sokak röportajında yabancı kadına giyimi üzerinden Türkçe hakaretler etti!
Yeni seçilen Yeniden Refah Partili başkan makam aracını satışa çıkardı
Sedat Peker'in gündeme getirdiği marina için savcılık harekete geçti!
TRT Osman Öcalan rezaletinde yeni detaylar ortaya çıktı!