Aliağa ilçesi Horozgediği Mahallesi'nde dün çıkan orman yangını, rüzgarın şiddetiyle büyümüş ve Foça sınırlarını geçerek geniş bir alanda etkili olmuştu. Havadan ve karadan yapılan söndürme çalışmalarına rağmen ancak bu sabah kontrol altına alınabildi.
Yaşanan felaketin ardından yine Aliağa'da bu kez Bozköy Mahallesi'ndeki ormanlık alandan alevler yükselmeye başladı.
Sanayi tesisleri mevkiinde saat 18.55 'de çıkan yangının ormana sirayet etmesiyle bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 6 uçak ve 5 helikopter sevk edildi.
Havadan yapılan müdahelenin yanı sıra karadan da 25 arazöz, 9 su ikmal, 5 dozer ile ekipler söndürme çalışmalarını sürdürüyor. Bu arada, alevlerin tehdit ettiği Bozköy Mahallesinde bazı evlerinde tedbiren tahliye edildiği öğrenildi.
Söz konusu yangının sanayi tesisleri civarında yakılan çöpten çıkmış olduğu, failinin ise jandarma tarafından tespit edilerek hakkında yasal işlem başlatıldığı bildirildi. Şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.
Yangının başladığı Aliağa Boğazköy mahallesindeki yurttaşlar tahliye edildi. Yangın rüzgarın da etkisiyle Foca'ya sıçradı.
Tele1
“Taşıyıcı sistemde tesisat nedeniyle açılan boşluklar cinayetle eş değer”
Cinsel istismarla suçlanan öğretmene başka okulda görev! Veliler isyanda: "Çocuğum okula giderken titriyor"
10 bin fabrika kepenk indirdi
Öğrenciler ekonomik çıkmazda: "Ben de okumak isterdim..."
Narin'e ne olduysa bu demir kapının arkasında oldu
Sokak röportajında konuşan kadın: "5 değil 2 çeşit yesinler. Para bile biriktirirler"
Kılıçdaroğlu: "Cumhuriyet'in ruhuna ve devrimlerine sahip çıkan bütün vatan evlatlarına selam olsun"
Tüm çalışanların maaşından her ay yüzde 3 kesinti yapılacak: Yeni sistem zorunlu olacak
Isaiah ile Jacob Kingston kardeşler kara para aklamak için neden Türkiye'yi seçti?
Gerçek Türkiye ! İŞKUR önünde çay satan işsiz babanın gözyaşları 'Kızım 'baba evde ekmek yok' dedi !'