Aliağa ilçesi Horozgediği Mahallesi'nde dün çıkan orman yangını, rüzgarın şiddetiyle büyümüş ve Foça sınırlarını geçerek geniş bir alanda etkili olmuştu. Havadan ve karadan yapılan söndürme çalışmalarına rağmen ancak bu sabah kontrol altına alınabildi.
Yaşanan felaketin ardından yine Aliağa'da bu kez Bozköy Mahallesi'ndeki ormanlık alandan alevler yükselmeye başladı.
Sanayi tesisleri mevkiinde saat 18.55 'de çıkan yangının ormana sirayet etmesiyle bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 6 uçak ve 5 helikopter sevk edildi.
Havadan yapılan müdahelenin yanı sıra karadan da 25 arazöz, 9 su ikmal, 5 dozer ile ekipler söndürme çalışmalarını sürdürüyor. Bu arada, alevlerin tehdit ettiği Bozköy Mahallesinde bazı evlerinde tedbiren tahliye edildiği öğrenildi.
Söz konusu yangının sanayi tesisleri civarında yakılan çöpten çıkmış olduğu, failinin ise jandarma tarafından tespit edilerek hakkında yasal işlem başlatıldığı bildirildi. Şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.
Yangının başladığı Aliağa Boğazköy mahallesindeki yurttaşlar tahliye edildi. Yangın rüzgarın da etkisiyle Foca'ya sıçradı.
Tele1
Muharrem İnce Le Monde’un birinci sayfasında: Erdoğan’ı terleten siyasetçi!
Bilecik'te çıkan yangın Kaşıkçı Köyü'nü kül etti... Evler, hayvanlar, ağaçlar, geçim kaynakları, hepsi gitti...
Süleyman Soylu iktidarın 28 Mayıs sonrasındaki Suriyeli göçmen politikasını itiraf etti! 'Suriyelileri gönderemeyiz, Allah bizi yakar'
Süleyman Soylu, Sedat Peker'in evine yapılan operasyonun görüntülerini paylaştı! 'Karısının iç çamaşırına sığınan aciz, edepsiz!'
Diyanet’e verilen Bomonti bira fabrikası depoları için mahkemeden karar!