Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, corona virüsü ile mücadele kapsamında başlattığı “Biz bize yeteriz Türkiyem” kampanyasının tanıtımında ‘Tekalifi Milliye' benzetmesi yapmış, Erdoğan’ın bu sözleri kamuoyunda çokça konuşulmuştu.
Konuyla ilgili sosyal medya hesabından “Tekalifi Milliye hatırlatılıp ‘zor günlerden geçiyoruz' denilerek mevduatı veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de! Korona sonrası ödeyelim derlermiş bir de! Olmaz olmaz diyemiyorum maalesef” diye tweet atan FOX TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal hakkında soruşturma başlatılmıştı.
3 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
Soruşturmayı tamamlayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatih Portakal hakkında, Bankacılık Kanunu’nu ihlal ettiği gerekçesiyle bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenledi.
İddianamede Portakal'ın, Bankacılık Kanunu’nun “Bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz” hükmüne ilişkin hazırlandığı bildirildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede soruşturmanın, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)’nın suç duyurusu üzerine başlatıldığı belirtildi.
ALGI OLUŞTURMAYA YÖNELİK OLDUĞU KANAATİNE VARILDI
İddianamede Fatih Portakal’ın sosyal medyadan yaptığı paylaşımla algı oluşturmaya çalıştığı vurgulanarak şöyle denildi: “Bankacılık Kanunu 74’ncü madde gerekçesi ve ülkemizin Covid19 ile yaptığı mücadele ortamı dikkate alındığında, şüphelinin yaptığı paylaşımın bankalarda mevduatı ve tasarrufu bulunan mudilerin paralarını devlet tarafından korona virüs salgını bahane edilerek istenebileceğine, salgın sonrası ise geri ödenebileceğine yönelik algı ve kanaat oluşturmaya yönelik olduğu kanaatine varılmıştır.”
“İRONİ YAPTIM”
İddiaları kabul etmeyen Portakal'ın ifadesine “Paylaşımım tamamen ironi niteliğindedir” dediği belirtildi.
NE OLMUŞTU
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın corona virüsüyle mücadele kapsamında yaptığı açıklamada Tekalifi Milliye'yi hatırlatmasından sonra Fatih Portakal, sosyal medya hesabından bir paylaşım yapmıştı.
Portakal, “Tekalifi Milliye hatırlatılıp ‘zor günlerden geçiyoruz' denilerek mevduatı veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de! Korona sonrası ödeyelim derlermiş bir de! Olmaz olmaz diyemiyorum maalesef” diyerek eleştiri yapmıştı.
ERİŞİM ENGELİ GETİRİLMİŞTİ
Soruşturma kapsamında Portakal'ın şikayete konu twitter linkine İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği, 8 Nisan tarihinde erişimin engellenmesi kararı vermişti.
Araçları haczedilen belediye başkanına halk sahip çıktı171 izlenme
Erdoğan'dan emeklileri üzecek açıklamalar: "10 bin lira emekli maaşı yeterli değil" ama seyyanen zam için kapıyı kapattı33 izlenme
Saraçhane'nin coşkusu yurdun dört bir yanında! Mahalleler tencere-tava sesiyle yankılandı68 izlenme
İstanbul’da korkulan oldu: Çapa Tıp Fakültesi dekanı uyardı73 izlenme
Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın'dan 'Ali Yeşildağ' açıklaması: 'Bu kalleşliktir'49 izlenme
Dünyanın en uzun çalışma saatlerine sahip 4. ülkesiyiz: Çok çalışıyoruz, fazla mesai yapıyoruz, emeğimizin karşılığını alamıyoruz27 izlenme
İlber Ortaylı'dan 'Bay Kemal hain' sözlerine sert tepki: "Çocuğa siyasi laf söyletip gülmek zevzekliktir"51 izlenme
622 gram et 404 TL 1 kilogram et 650 TL46 izlenme