Muğla’nın Fethiye ilçesi Katrancı koyunda saat 13.57’de koyunda çıkış nedeni henüz belirlenemeyen orman yangını başladı.
Yangına havadan müdahale başlarken ekipler de bölgeye sevk edildi.
Bölgenin rüzgarlı olduğu öğrenilirken, ekipler yanını kontrol altına almak için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.
Havadan yapılan müdahalelerde kullanılan uçakların THK’ya ait olması dikkatlerden kaçmadı. THK’nin bir dönem ‘hurda’ denilerek uçurulmayan uçakları müdahale etti.
Uçaklar denizden suyu alarak havadan yangını söndürmeye çalışıyor.

HURDA DENİLEN UÇAKLAR ŞİMDİ İŞBAŞINDA
İzmir ve çevresinde 2021 yılında çıkan ve büyük bir alanın kül olduğu orman yangınına THK’nin uçakları müdahale etmemişti. Dönemin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli söz konusu yangın söndürme uçaklarının ‘hurda’ olduğunu iddia ederek yangına müdahale için gönderilmediğini açıklamıştı.
Pakdemirli bir açıklamasında, “Vizontele’de vardı ya, kaputu açıyorlar, motor yok, işte öyle” derken bir başka açıklamasında ise “Uçaklar hantal, hurda uçamaz, motorları çalışmıyor” demişti.
THK uçaklarının daha seri olduğunun bilinmesine rağmen ‘hurda’ olduğu gerekçesiyle yangına müdahale etmesi için kullanılmaması tepkilerin odağında yer almıştı.
Erdoğan, 2021 yılında yaptığı açıklamada "THK'nin elinde yangında kullanılabilecek uçak yok" sözleriyle tepkileri yanıtlarken bugün aynı uçakların yangına müdahalet etmesi dikkaet çekti.
Yeniçağ
4 olasılıklı asgari ücret senaryosu masada! Son ihtimal de gerçekleşirse çalışanlar rahat bir nefes alacak.
Türk Telekom, Merwe’ye çerez parası olmuş!
Mersin'i hortum vurdu: 13 kişi yaralandı, 2000 hektar sera zarar gördü
CHP'li Gürsel Tekin: 18 arsayı FETÖ'ye tahsis eden Başkan yapıldı
Kiliseye düzenlenen saldırıda kullanılan “silah” Belgrad Ormanı yakınında bulundu
'Montrö'ye sarılan iktidardan emekli amirallere en üst sınırdan ceza talebi!
48 yıl önce bugün Kıbrıs'ta bir destan yazıldı: Kıbrıs Barış Harekâtı
AB, doğal gaz ve nükleeri 'sürdürülebilir' sınıfına alıyor
İBB’ye teftiş için dayanak yapılan davanın ayrıntıları: Dosyada gizlilik kararı varken bilgiler basına sızdırıldı!
3 buçuk milyar doları Türkiye’ye kim getirdi?